U tijeku upozorenja zbog prekomjerne potrošnje vode, moguće kazne od 100 do 1500 maraka

Visoke temperature i nekontrolirana potrošnja u mnogim gradovima diljem BiH izazvali su probleme, zbog čega su uvedene brojne redukcije. Apeli onima koji vodu troše nekontrolirano dolaze iz svih gradova BiH, a u nekima od njih uvedene su i novčane kazne zbog zalijevanja poljoprivrednih površina, piše Večernji list BiH. – Upozoravamo građane da se voda s javnog vodovoda koja je namijenjena za opskrbu kućanstava ne koristi za natapanje poljoprivrednih površina. Molimo za savjesnost u potrošnji kako bismo svim korisnicima omogućili dostupnost vodi. Također najavljujemo pojačane kontrole te će svi oni koji postupaju suprotno odluci o komunalnom redu biti propisno sankcionirani – kazao je Vjekoslav Filipović, direktor JP “Komunalno” Grude.

Mihovil Skaramuca iz JKP Ravno kazao nam je kako je potrošnja vode i u toj općini velika. Kako kaže, redukcije rade svakodnevno, ali još uvijek nema potrebe za novčanim kaznama jer tijekom noći zatvaraju vodu. Vedran Markotić iz ljubuškoga vodovoda kazao nam je kako u toj općini još uvijek nisu imali redukciju. – Stanje je pod kontrolom, no, ako uskoro ne bude oborina, a temperatura nastavi rasti, moglo bi doći do problema s vodoopskrbom – kaže nam Markotić.

U Mostaru, baš kao i u većini prethodno navedenih općina, do sada nije bilo prevelikih problema kada je u pitanju prekomjerna potrošnja vode, što nam je potvrdio i Ivo Puljić iz mostarskoga Vodovoda. Rekao nam je kako do sada još uvijek nisu uvodili redukcije i dodao kako je ova godina rekordna po toplini, što ne znači da se neće uvoditi stroge mjere štednje, ali i biti izdavane novčane kazne. Dok je u velikom dijelu Hercegovine stanje kada je riječ o potrošnji vode koliko-toliko pod kontrolom, situacija u drugom dijelu države je nešto drugačija. Tako je Odjel komunalne policije u Gradskoj upravi Banje Luke od početka srpnja izvršio već 50 komunalno-inspekcijskih kontrola radi prevencije neracionalne potrošnje vode za zalijevanje poljoprivrednih i zelenih površina.

Iz Gradske uprave rečeno je kako nisu izdavani prekršajni nalozi jer su kontrole bile preventivne, a iz Odjela komunalne policije poručili su kako će izdavati prekršajne naloge ako ponovno utvrde da građani neracionalno troše vodu, čiju je povećanu potrošnju i nestašicu izazvala visoka dnevna temperatura. Vršitelj dužnosti načelnika Odjela komunalne policije Milenko Letić rekao je kako će ta služba vršiti i izvanredne kontrole na terenu kako bi se utvrdilo tko neracionalno troši vodu. Građani su obvezni pridržavati se mjera štednje koje su odavno na snazi te da će biti kažnjeni oni koji se ne budu ponašali u skladu s tim. Kazne za fizičke osobe kreću se od 100 do 1000 KM, a za pravne od 500 do 1500 KM.

21 komentar

 1. A kad mislite kaznit one sto kradu vodu.

  Like(5)Dislike(0)
 2. Koji ste vi kreteni

  Like(2)Dislike(0)
 3. Povatajte vi one sto kradu vodu pa meni pisite kaznu koliku zelite

  Like(3)Dislike(1)
 4. I po mogucnosti pocmite popravljat sahtove gdje vam voda curi

  Like(2)Dislike(0)
 5. Kradite vodu ko cili sovici

  Like(3)Dislike(1)
 6. Kad mi oni budu vodu plaćali slobodno nek pišu kaznu 5000km..

  Like(3)Dislike(0)
 7. Obidjite malo duvan , pa da vidite sta se modri od natapanja na crno..

  Like(2)Dislike(0)
 8. Nesposobni a podobni takvo je stanje u komunalnom pa cemu se onda nadati i ovi sto kradu vodu 95% su hdz-eovci

  Like(2)Dislike(0)
 9. De vi mene zaposlite da nesto piskaram u komunalnom pa onda pisite kaznu.vi ste isto jaka firma ko i elektroprivreda.a i milostivi ste.a ja sam hrvat,pa da ja ne bi iseljavao najbolje me primite da se malo zajebavam tamo,placa,ide a ja lezim.

  Like(2)Dislike(1)
 10. Krade se voda i bez sovica

  Like(0)Dislike(0)
 11. Komunalci svi ste lopovi

  Like(0)Dislike(1)
 12. kako znte poslati racun u po zime 40 kubika potroseno kao ma mars lopovi

  Like(0)Dislike(1)
 13. Pa komunalci su spajali na divlje kohe da za cascenje

  Like(3)Dislike(1)
 14. Lopovi su oni koji kradu,a ne komunalci.

  Like(3)Dislike(0)
 15. Ma ko ce vatat one sto kradu po ovoj vrucini jeli lakse kaznit one sto uredno placaju. Oni su svejedno tu
  Udri konja koji vuče

  Like(3)Dislike(1)
 16. Aj dođite me kaznit

  Like(3)Dislike(1)
 17. Kad će doć vrime da se opravda kredit od 25 miliona što je komunalno progutalo a mi ga vraćamo

  Like(3)Dislike(1)
 18. Naslov nije tocan. Ovaj komunalni red i kaznjavanje za prekomjernu potrosnju je uvedeno u Banja Luci, ne u Grudama. Iz grudskog komunalnog su samo zamolili da se ne trosi prekomjerno i to je to. Promjenite naslov, uzrujavate ljude bezveze.

  Like(3)Dislike(1)
 19. Konjevi jedni pa za 2100KM koliko sam platio prikljucak mogao sam piti vode 100 godina. Kod mene travnjaci pred kucom izgorjeli a kod ovih sto pricaju o kaznama se modre.

  Like(2)Dislike(1)
 20. Zasto se redukcija ne uvodi u cjeloj Opcini a ne u par sela i tako iz godine u godinu. Zovem i potam sto je sa vodom a dobijem odgovor AKO TI NE ODGOVARA ZATRAZI RASKID UGOVORA

  Like(0)Dislike(1)
 21. Odakle travnjaci u Hercegovini? Kome se to isplati na ove cijene vode?

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.