U travničkoj bolnici izgorio pacijent, obitelj tvrdi da je zapaljen

U noći sa utorka na srijedu, točnije 19. travnja iz još uvijek neutvrđenih razloga došlo je do požara u u JU Bolnici Travnik u Službi za neurologiju i psihijatrijuu kojem je prema izjavama obitelji vatrom zahvaćen/zapaljen pacijent Gabrijel Trbara (1984.).

Gabrijel je u teškom stanju prevezen za Sarajevo, gdje je obavljena operacija i liječnici se još uvijek bore za njegov život, piše novitravnik.ba.

Prema informacijama iz Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona, u noći sa srijede na četvrtak, u Policijsku stanicu Travnik prijavljen je slučaj samozapaljenja.

Prijavu je izvršila odgovorna osoba iz Službe za neurologiju i psihijatriju travničke bolnice navodeći kako je u njihovim prostorijama samozapaljenje izvršio G.T. (1984.). Požar je otkriven oko 3 i 30 sati nakon čega je događaj i prijavljen policiji.

Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici koji su u razgovoru s prisutnim djelatnicima dobili informaciju kako su vršili obilazak pacijenta oko 3 sata i 5 minuta i sve je bilo u redu. Dok je požar otkriven i prijavljen 25 minuta kasnije, kazao je za Drukčiji radio glasnogovornik MUP SBK-a Rusmir Prohan.

Policijski službenici istražuju eventualno postojanje elemenata počinjenja kaznenog djela od strane djelatnika, pacijenata ili neke treće osobe. O događaju je obaviješten i Kantonalni tužitelj, priopćeno je iz MUP-a.

Međutim obitelj ne vjeruje kako se Gabrijel sam zapalio. Prema pisanju Facebook stranice istina za Gabrijela Trbaru on je zavezan dvostrukim kaiševima za krevet, zapaljen je i ostavljen da gori.

”Prema riječima njegovih bližnjih oni još ne znaju da li je policija obavila propisno uviđaj, niti to da li je sudski vještak bio prisutan. Prema saznanjima, djelatnici odjela nakon paljenja, sve su pacijente iz te sobe premjestili, dušek i sve dokaze izbacili van, a zidovi na kome su ostavljeni tragovi gorenja su okrečeni. Ovakav slučaj je nezapamćen u povijesti praksi bolnica, ne samo u Bosni i Hercegovini, već vjerujemo i šire”, navodi ova stranica.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.