U utorak štrajk i u srednjim školama ŽZH

Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke najavio je štrajk upozorenja koji će biti održan u utorak, 8. rujna 2015. godine, prvi nastavni sat u svim srednjim školama, u obje smjene.

Kako navode iz Sindikata, prosvjetari štrajkaju zbog nepoštivanja dijelova Kolektivnog ugovora, neisplate regresa, porodiljnih naknada koje kasne osam mjeseci, jednokratne pomoći koja nije isplaćena ni za 2014. godinu, kao ni dugovanja prema uposlenicima koji su tužili Vladu ŽZH zbog nepoštivanja Kolektivnog ugovora za 2011. i 2012. godinu.

Svjesni teškog stanja u kojem se nalazi ŽZH, a za koje nisu krivi proračunski korisnici, sindikalisti se nadaju da će sve stati na ovom jednosatnom štrajku, te da će Vlada i institucije u županiji ozbiljnije početi rješavati nagomilane probleme. Za nemar i bezvlašće iz prethodnih godina treba netko odgovarati, a prosvjetari više ne žele plaćati grijehe vladajućih struktura, navode iz Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama u ŽZH.

Podsjećamo, štrajk upozorenja za utorak također je najavio Nezavisni sindikat uposlenih u osnovnim školama ŽZH. Tek nakon što je počela nova školska godina, nastavlja se rat na relaciji sindikati – Vlada ŽZH.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

 1. Masala

  Like(0)Dislike(0)
 2. Pod hitno svima otkaz

  Like(0)Dislike(0)
 3. čir the linčina

  misli ministrica poplašit će je se netko šta li

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.