U ZHŽ- u je na polugodištu pao svaki treći srednjoškolac

Veliki broj učenika s područja Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) na kraju prvog školskog polugodišta imao je zaključene negativne ocjene.

Trend lošeg učenja gotovo je jednak među srednjoškolcima u svim školama na području ove županije , a iznenađuje broj nedovoljnih ocjena u gimnazijama.

Prema podacima Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHž-a, od ukupno 3.971 srednjoškolaca u sedam srednjih škola, jednu ili više negativnih ocjena na kraju polugodišta imalo ih je 1.313. Jednu zaključenu negativnu ocjenu imala su 634 učenika, dvije negativne ocjene 339, dok je tri i više negativnih ocjena zaključeno u čak 340 srednjoškolskih knjižica, piše Večernji list BiH.

Kada je riječ o školama pojedinačno, najmanji broj zaključenih negativnih ocjena je u Gimnaziji Ljubuški (79), dok po jedinicama na kraju polugodišta prednjači SSŠ Široki Brijeg (350).

Gimnazija u Širokom Brijegu također je zabilježila 203 učenika koji su pali polugodište.

Iz podataka resornog Ministarstva vidljivo je kako u većini srednjih škola među onima koji su polugodište završili sa svim pozitivnim ocjenama prednjače učenici s vrlodobrim uspjehom.

Od ukupno 3.971 srednjoškolaca, 1.230 ih je polugodište završilo sa vrlodobrim uspjehom, a 873 s dobrim uspjehom. S dovoljnim uspjehom polugodište je završilo 45 učenika, od toga samo jedan gimnazijalac, i to iz Posušja.

5 komentara

 1. To nema veze neka sad zagriju bolje stolice u Belamija ide im i prognoza na ruku. Bitno da na kraju godine svi uspjesno zavrse skolsku godinu samo radi roditelja. Njima i tako te diplome nista ne vride jer starije generacije su uspjele sve unistit tako da nemaju di nac zaposljenje u struci.

  Like(2)Dislike(1)
 2. nisu nikakvo znanje ni iz osnovne ponijeli. Ovi progami današnji ne vride ni zasto

  Like(5)Dislike(1)
 3. Sramota srednje skole.Upisivaju se u srednju pri…gimnaziju daci koji su jedva zavrsili osnovnu.Sta ocekivat u srednjoj.Sramota direktora profesora a najmanje daka.Kad je ko pa u Grudama godinu.Molim vas recite…..cemu onda ucit

  Like(3)Dislike(1)
 4. Ti nisi zavrsio/la ni za tokara s obzirom da ti je gramatika na nivou majmuna.

  Like(2)Dislike(4)
 5. Nisu kriva bidna dica, nego ovi profešuri pitaju svakakve brdastoće.
  A i nemaju kad učit kad su po svunoć vanka.

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.