U ZHŽ-u nastava počinje u ponedjeljak 

Na jučerašnjoj sjednici Vlada HNŽ-a dala je suglasnost na odluku Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa kojom se do 15. rujna 2016. pomiče početak nastave u školskoj 2016./17. godini. Istaknuto je kako je odluka donesena temeljem zahtjeva Udruge ravnatelja i Aktiva ravnatelja osnovnih i srednjih škola zbog vrućina koje utječu na uvjete boravka u školama, posebice u poslijepodnevnim smjenama, kao i zbog detaljne obnove i završetka radova na više škola koji se obavljaju u sklopu projekta energetske učinkovitosti. 

Usvojena je i informacija resornog ministarstva o problematici organiziranja nastave u pojedinim srednjim školama na području HNŽ-a. 

Iako je bilo najavljeno kako bi se nastava mogla odgoditi i u ZHŽ-u, ministrica prosvijete, znanosti, kulture i športa Ružica Mikulić potvrdila nam je kako će nastava biti odgođena samo u jednoj školi. Naime, zbog radova koji nisu završeni, ravnatelj Osnovne škole u Kočerinu podnio je zahtjev da se nastava odgodi tjedan dana, a sve druge škole s radom počinju kako je bilo i najavljeno u ponedjeljak, 5. rujna.

 Iz istih razloga bit će odgođena nastava i u jednom broju škola na području HBŽ-a. Nastava u Srednjoj strukovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna i Srednjoj strukovnoj školi iz Tomislavgrada odgađa se za ponedjeljak, 12. rujna, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ. “Početak nastave za učenike Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna i Srednje strukovne škole iz Tomislavgrada, zbog građevinskih radova na školskim objektima, odgađa se za ponedjeljak, 12. rujna, dok u svim ostalim osnovnim i srednjim školama na području HBŽ-­a školska godina počinje u ponedjeljak, 5. rujna”, obavijestilo je Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a.­

9 komentara

 1. Ministrica uvijek kontra djece, nikad nece da ih razveseli

  Like(14)Dislike(2)
 2. Jadna dica crknit ce od vrucinr

  Like(6)Dislike(4)
 3. capt. Jean-Luc Picard

  Svaki put kad vidim ove boje na školi, pomislim da se radi o nekoj ustanovi za mentalno bolesne, pa na ovaj način žele razbiti monotoniju bijele boje koja vlada u takvim ustanovama, a pošto se radi o školi…..šta uradiše od moje škole

  Like(9)Dislike(2)
 4. Ma kakvu bi ti boju da im je bilo rec

  Like(0)Dislike(2)
 5. Stvarno… Ima da svi pocrkavaju od vrucine

  Like(3)Dislike(0)
 6. Pa u vise skola se radi skele su oko cijele skole tko ce paziti djecu ili se nece poduzimati nista dok se nesto ne desi…..kakvu ulogu ima tih tjedan dana i zasto radovi pocimaju pred pocetak nastave????????

  Like(1)Dislike(0)
 7. Ma sta uvik bezveze pricate….kakva vrucina i gluposti. Zar nije najavilo kisu iduci.tjedan i pad temp.
  Vi neki samo trazite razlog blatit i pricat protiv ministrice. Da je odgodila nastavu opet bi.nasli nesto za rec

  Like(3)Dislike(3)
 8. Za Jean Luca Picarda
  Posjeti svoju školu pa vidi kako izgleda, boje na fotografiji uopće ne odgovaraju stvarnosti,a i unutrašnjost je puno ljepša nego kad smo mi išli u školu.

  Like(0)Dislike(0)
 9. Vruće je u 6. mjesecu i više djeca imaju obveza pred kraj škole pa se opet nastava odvija i niko se ne buni.
  Sad će zahladiti, zašto odgađati nastavu uvijek je počinjala u ovo doba i nikad nitko to nije dovodio u pitanje.
  Kakva su ova vremena danas. Ljudi pobisnili.

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.