U ŽZH od 4. rujna 2017. u primjeni nova Lista lijekova

Na prijedlog resornog ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi,Vlada Županije Zapadnohercegovačke na sjednici održanoj 29. kolovoza 2017. godine, usvojila je Odluku o privremenoj Listi lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke, kao i načinu njihovog propisivanja i izdavanja.

Na Privremenoj Listi lijekova, došlo je do neznatnih izmjena generike. Naime, na Listu je uvrštena jedna potpuno nova kombinacija lijeka za reguliranje krvnog tlaka i to u četiri oblika, a također na Listu je dodan i jedan paralelni lijek iz već postojeće generike. Stupanjem na snagu nove Liste lijekova u Županiji Zapadnohercegovačkoj, osiguranicima će se omogućiti nabava velikog broja lijekova po nižim cijenama nego što je to bilo do sada.

Naime, cijene lijekova na istoj u potpunosti su usklađene sa cijenama lijekova sa Liste lijekova koja je sastavni dio Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o listi lijekova obveznog zdravstvenog osiguranja FBiH ( „Službene novine FBiH“ , br. 25/17 ).

Revidirana Lista lijekova koji se propisuju na teret Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke, a na kojoj se nalazi 985 zaštićenih imena lijekova , primjenjivat će se od 4. rujna 2017. godine.

Novu Listu možete preuzeti sa sljedeće poveznice

www.zzozzh.com/images/doc/2017/LLZZOZZH2017.xls

www.zzozzh.com/images/doc/2017/LLZZOZZH04-09-17.xls

3 komentara

  1. I vrijeme je da se nesto pomogne bolesnima i nemocnima dosta je vise gulit sirotinju izdvajali su oni placajuci doprinose na placu cili zivot pa neka sad bar imaju popust na lijekove sebi i svpjoj obitelji

    Like(1)Dislike(0)
  2. Uzmite šta vam treba i jednostavno izidjete. Kome ćete plaćat ovoj organiziranoj uhljebnickoj. BAMDI

    Like(1)Dislike(0)
  3. Treba nesto od lijekova za ptsp stavit na listu radi ovih nasih ministara koji ga sve redom imaju,barem na papiru.

    Like(3)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.