Ubuduće kazne i za pješake koji razgovaraju mobitelom

Razgovoru mobitelom i slušanju glazbe tijekom prelaska ulice u bosanskohercegovačkim gradovima uskoro bi moglo odzvoniti. Nekima od brojnih izmjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje će se pred državnim parlamentarcima naći na idućem zasjedanju, predviđene su novčane kazne i za ove aktivnosti.

Noviteti u zakonu

Mobitel prislonjen na uho i slušalice u ušima kod pješaka koji prelazi ulicu bit će dovoljan razlog policajcu da ga zaustavi i napiše prekršajni nalog. Ako zastupnici ne odluče drukčije, nakon usvajanja izmjena spomenutog zakona, kažnjiva će biti i uporaba svih uređaja u vozilu koji mogu ometati radar prilikom mjerenja brzine kretanja vozila. Sankcionirano će biti i reklamiranje takvih uređaja. Predloženim izmjenama propisuje se zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila na nogostupu, odnosno na pješačkoj stazi, a ne samo parkiranja kako je to do sada bilo propisano. Novina je i da za vrijeme upravljanja motornim vozilom danju na vozilu moraju biti uključena kratka iii dnevna svjetla.

VL

5 komentara

 1. i treba da odzvoni.

  Like(0)Dislike(0)
 2. oće se moći poruka pisat.

  Like(0)Dislike(0)
 3. To zabraniti, a neka maloljetnici voze aute ( k tome i neregistrirane) pa svakodnevno pogibaju po cestama zapadne Hercegovine!!!

  Like(0)Dislike(0)
 4. Ima li itko da zna izbrojiti neregistrirane aute koji se svakodnevno voze i neispravne i sta sa tim pravilima.Kad se tome doda broj onih koji voze bez vozacke i maloljetni to je uzas.Ovde je bitno da se zaustavi vozac i da da 10-20 ili 30 km i vozi dalje.Takvi vozaci i sutra da plate ako su negdi na pravcu vozili 60 km na sat.Ma to je vazno samo daj novce ti koji rade za minimalac.Ovi su zakoni vazni i ko registruje auto da ga se dobro oporezuje to je cinjenica! Radar se nosa iz busa u bus i to je dobro za naplatit.Ma skinite sve znakove nesmi se vozit preko 30 na sat to je u redu valjda je tako u, evropi!

  Like(1)Dislike(0)
 5. Svako ghovno na telefonu,slusalice u usima I mozak na pasi.
  Vozaci su debili pa kad su u autu misle da im nemoze nitko nista.
  Gubu triba kaznjavati specijalno ako su nezavezani ili su na telefonu.
  Po djepu je jedino ispravno.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.