Učenici iz Posušja praksu će obavljati u Bluesun hotelima

Prošlog tjedna je u Posušju održan sastanak predstavnika Bluesun Hotels & Resorts – Krunoslava Šošića, izvršnog direktora Hoteli Tučepi d.d., Bluesun Hotels & Resorts i Filipa Benjaka, direktora Sektora ljudskih resursa u Bluesunu s načelnikom općine Posušje Brankom Bagom i ravnateljem Srednje strukovne škole Marijem Knezovićem na kojem se razgovaralo o mogućnostima suradnje vezanim za obavljanje učeničke prakse (kuhari i konobari) prakse tijekom ljeta u Bluesun hotelima.

44 učenika SSS Posušje (budući kuhari i konobari) jučer je u pratnji svojih profesora, ravnatelja i načelnika općine Posušje, posjetilo BSH Alga u Tučepima i ostale hotele na destinaciji.

Prema školskom kurikulumu, obavezna ljetna praksa je 180 sati, te je dogovoreno da će se najboljim učenicima, prema preporuci profesora pružiti mogućnost da je obave unutar Bluesun hotela u Tučepima gdje imaju priliku naučiti raditi prema jasno definiranim, propisanim standardima hotelskog lanca Bluesun,te će im praksa biti plaćena.”Ovaj stručni posjet za naše učenike je bio od velikog značaja, jer će u buduće imati priliku nadopuniti svoja iskustva iz prakse. Pružit će im se mogućnost da usavršavaju osnovna znanja i vještine potrebne za obavljanje ugostiteljskih zanimanja u ugostiteljskim objektima na moru..“ Mario Knezović, ravnatelj Srednje strukovne škole Posušje

S obzirom na rast i razvoj hrvatskog turizma, povećanjem broja hotela viših kategorija, te novih standarda – potreba za novim zaposlenicima je veća.

„Dobra praksa je već godinama je uključivanje lokalnog stanovništvo svih profila u rad u našim hotelima i vanjskim objektima. Bluesun kao grupacija se jasno okreće k našoj bližoj okolici kako bi svim domaćim, kao i stanovnicima iz okolice pružamo mogućnost rada.“ Filip Benjak, Direktor Sektora ljudskih potencijala

U perspektivi se očekuje se će kroz iskustvo ljetnog rada ta djeca po završetku školovanja odlučiti raditi u Bluesun hotelima.

S obzirom da su ove dvije lokacije, Posušje i Tučepi udaljene svega 50 kilometara, općina Posušje je već u svojem prvom kontaktu pokazala da na suradnju sa srednjom školom gleda kao na partnerstvo i mogućnost dodatne edukacije i napretka učenika.
Prema riječima načelnika Općine Posušje Branka Bage, zapošljavanjem mladih, smanjila bi se tendencija odljeva stanovništva:

„Otvaranjem jedne direktne autobusne linije koja vozi na relaciji Posušje-Tučepi naši ljudi mogu imati posao i biti doma“.

Obučeni na ljetnoj praksi, odluče li se jednog dana na rad u Bluesunu, školovanju tu nije kraj jer dobivaju mogućnost usavršavanja kroz Bluesun akademiju koja postoji već 11 godina i u kojoj se redovno održavaju edukacije i treninzi za sve profile djelatnika.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.