Učenici iz Sovića osvojili prvo i treće mjesto na prvom kolu Croatian Makers lige

Učenici iz OŠ fra Stipana Vrljića Sovići pokazali su zavidna znanja u sastavljanju i programiranju robota.  Na prvom kolu natjecanja Croatian Makers lige koje se održalo u 19 regionalnih centara diljem Hrvatske, učenici iz Sovića – Mate Bogut, Ivan Grizelj, Nikolina Pejić i Nikolina Vlašić – natjecali su se u regiji Makarska i ostvarili izvrsne rezultate.

Prvo mjesto osvojio je Mate Bogut (VIII. b), a treće mjesto osvojila je Nikolina Pejić (VIII. a).

Na natjecanju je sudjelovalo 1150 učenika iz više od 200 škola, u 19 centara širom zemlje.

OŠ fra Stipana Vrljića Sovići je jedini predstavnik BiH na ovom natjecanju.

16 25 26

Osnovna škola fra Stipana Vrljića Sovići postala je dio Croatian Makers tima, odnosno projekta Croatian Makers kojega je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u Hrvatskoj.

“Jedna smo od malobrojnih škola u BiH koja je uključena u ovaj hvalevrijedan projekt čija je misija razvoj robotike, automatike i programiranja. U našu školu donirano je pet robota s kojima ćemo sudjelovati u Croatian Makers ligi čiji cilj je uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu”, navedeno je iz te škole.

Iz Instituta za razvoj i inovativnost mladih naglasili su kako djeca imaju ogroman potencijal u područjima robotike i automatike te kako ih kroz ovaj program žele potaknuti da taj potencijal razvijaju od malih nogu.

Ovim putem upućujemo čestitke učenicima koji su sudjelovali, kao i njihovoj mentorici Dubravki Kutleši.

grude-online.info

2 komentara

  1. Svaka cast. Sovicani su ipak elitno drustvo ove opcine.

    Like(2)Dislike(0)
  2. Svaka cast..ponosna na svoju skolu 🙂

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.