Udar na Hrvate u BiH: u Orašju uhićeno deset pripadnika HVO-a!

Više osoba uhićeno je jutros na području Orašja u akciji koju su proveli službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić potvrdio je da je uhićeno više osoba i da su u pitanju optužbe za ratni zločin na području Orašja.

Akcija se provodi pod nadzorom Tužiteljstva BiH i više informacija bit će poznato naknadno, kazali su iz SIPA-e.

Kako su priopćili iz Tužiteljstva BiH, uhićeni su Matuzović Đuro (1952), Oršolić Ivo (1952), Oršolić Tado (1960), Dominković Marko (1962), Nedić Joso (1956), Baotić Marko (1948), Blažanović Marko (1955), Živković Mato (1964), Živković Anto (1969), Đurić Stijepo (1965).

Uhićene se tereti da su kao pripadnici struktura HVO-a u Orašju, Vojne policije HVO-a i policijskih struktura, kao i stražara u logorima i objektima za zatočenje, počinili ratni zločin nad većim brojem žrtava srpske nacionalnosti sa područja Orašja i okolnih mjesta od travnja 1992. do srpnja 1993. godine.

Svi uhićeni će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, biti predani Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje, prenosi Avaz.

Ova uhićenja događaju se netom nakon nastupnog posjeta hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera Bosni i Hercegovini

8 komentara

 1. dakako sve pozatvarati kad nas nema ko zaštititi,tako nam i treba to su nam dali lažni branitelji danas političari,umjesto da ih skinemo sa vlasti,da narod njima sudi i pozatvara oni nam tako vraćaju,hvala vam dragi hljebatori,uživajte

  Like(3)Dislike(3)
 2. dugo je trajalo sinoc premijer kaze treba zastititi hrvate u bih kad vidi vraga jutros

  Like(5)Dislike(0)
 3. Ovako nam i treba…

  Like(0)Dislike(0)
 4. A plenkovicu moj,ti nisi ni u imacki,oni u akciju uhicenja. Dobro si poceja stitit Hrvate.

  Like(2)Dislike(0)
 5. Ljudi moji nema srice ovako.Triba se udruzit i istrat bagru iz Hrvatske.Ovako nas samo tribe

  Like(0)Dislike(0)
 6. to je dogovor plenkovica i pupovca srbe

  Like(0)Dislike(0)
 7. Krivi su što Posavina nije potpuno pala? Bože dragi pomozi ovim ljudima da izdrže ovo što ih je snašlo. Dragi moji Hrvati u BiH, probajmo biti jedinstveniji i složniji u obrani prava da živimo ovdje kao konstitutivan narod .

  Like(0)Dislike(0)
 8. Stidim se što sam HRVAT…

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.