Udar na kućne proračune: Nova godina – nova poskupljenja

Na početku nove kalendarske godine građani BiH naći će se na udaru poskupljenja, koja će dodatno iscrpiti ionako skromne kućne proračune. Već godinama kad kazaljke otkucaju ponoć na Staru godinu, stižu i nove, veće cijene, dok plaće i mirovine uglavnom ostaju iste. U BiH luksuz je odavno postalo sve, pa i hrana, odjeća, kućne potrepštine. Luksuz su odavno i lijekovi koji koštaju mnogo više u odnosu na zemlje u regiji, ali i Europi.

Povećanje trošarina
Ništa bolje nas ne očekuje ni u idućoj godini. Naime, dolaskom nove 2017. i službeno dolaze nove, veće cijene cigareta, duhana, kave, a još se čeka što će biti s gorivom. Odlukom Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje od 1. siječnja 2017. povećavaju se trošarine na cigarete i duhan. Pa će tako minimalna trošarina za ove proizvode iznositi 2,42 KM, a specifična trošarina 1,35 KM za pakiranje cigareta od 20 komada.

VL

5 komentara

 1. Di ces te onovne zivotne namirnice poskupljivati?

  Like(1)Dislike(0)
 2. Oni nisu normalni ljudi bez posla,jos malo i zrak ce naplacivat sram ih bilo.

  Like(3)Dislike(0)
 3. Bravo svaka čast samo dižite cjene nemogu se političarin drugačije kupovat visoke klase auta nemogu oni ljubavnice vozit u šestici golfu

  Like(2)Dislike(0)
 4. Bravo,mafijo

  Like(0)Dislike(0)
 5. capt. Jean-Luc Picard

  Neka cigare poskupe kao i u Europi pa nek se pusi domaci duvan. Svima ce biti bolje

  Like(1)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.