Uhićena još dva napadača s autoputa kod Zagvozda

Tako su četvorica nasilnika prijavljeni za pokušaj nanošenja teških ozljeda, napali su navijače Dinama na povratku u Mostar. U peugeot 3008 je pak u nedjelju ubačen “molotovljev koktel”, a vlasnik kaže kako su četvorica mladića bježali sa zapaljenim autom. “To je pokušaj ubojstva” – tvrdi Zagrepčanin.

Dva huliganska napada u razmaku od nekoliko dana, nakon dvije utakmice između Hajduka i Dinama na Poljudu. 

Prvi se odigrao na autoputu kod naplatnih kućica u Zagvozdu: tri automobila progonila su škodu fabiu BiH registracija s navijačima zagrebačkog kluba (studenti iz Mostara na povratku) te su ih kod izlaska s autoceste napali i izudarali. Događalo se to nakon one kup-utakmice sredinom tjedna, i od tada je policija (uz tehničku podršku nadzornih kamera te svjedoka, iako su napadači pokušali sakriti identitet) uhitila dvojicu, odnosno četvoricu mladića.

U zatvoru su se već našli 24-godišnjak i godinu dana mlađi mu kompanjon, obojica iz Makarske, jer se sumnja da su oni bili u BMW-u koji je pokušao izbaciti škodu s ceste te kasnije i napali mete. Prijavljeni su za kazneno djelo pokušaja nanošenja teške ozljede, što će biti kvalifikacija i za dvojicu njihovih vršnjaka koji su uhićeni tijekom ponedjeljka, jedan je također Makaranin, drugi pak iz Dubrovnika. 

Za ostalima se i dalje traga, kao i za divljaštvo koje se dogodilo u nedjelju popodne u središtu Splita, a moglo je završiti tragično. Za sada nepoznata skupina je razbila stražnje staklo na peugeotu 3008 zagrebačkih registracija te su potom ubacili unutra “Molotovljev koktel”, iako su u vozilu bila četiri mladića!

– Momci nisu išli na utakmicu, ali ovo je strašno, za mene je ovo pokušaj ubojstva! Zapalili su auto još ranije, morali su bježati s vatrom u autu, u toj Gundulićevoj su tek bili sigurni zaustaviti se… – kaže nam vlasnik tvrtke iz Zagreba, sin direktora firme i njegovi prijatelji su bili u vozilu. Strahuje kamo sve ovo vodi, kako ubuduće mora paziti ima li kakva utakmica kada dolazi prijateljima u posjet. Nije propustio spomenuti kako sličnih huliganizama ima i u Zagrebu te da je u pitanju vrlo mali broj osoba kojima bi se moglo stati na kraj oštrim kaznama. Kaže i kako se mladići oporavljaju, no jednom će najvjerojatnije biti potrebna transplantacija kože prsta zbog opekotina.

Dalmacijanews.hr

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.