Uhićeni supružnici zbog postavljanja eksplozivne naprave u Sovićima i iznude

PU Grude rasvijetlila je kazneno djelo Iznuda, koje je počinjeno na štetu 37-godišnjeg građanina, s prebivalištem u mjestu Sovići.

Oštećeni građanin prekjučer je (u utorak) u 09:25 h prijavio da je, tijekom prethodne noći, nepoznati počinitelj ili više njih postavio eksplozivnu napravu na njegovo motorno vozilo, koje se nalazilo parkirano ispred njegove obiteljske kuće u Sovićima.

O navodima iz prijave odmah izvijestili smo dežurnog županijskog tužitelja.

Policijski službenici za protueksplozivnu zaštitu MUP-a su izvršili pregled vozila i okolnog terena te su deaktivirali i s vozila skinuli eksplozivnu napravu, koja je potom pohranjena u službenim prostorijama te će biti predmet vještačenja.

Očevid su izvršili policijski službenici PU Grude koji su poduzeli i druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja opisanog kaznenog djela.

Prekjučer u 16:40 h oštećeni 37-godišnji građanin u PU Ljubuški je prijavio da se u mjestu Klobuk sastao s hrvatskom državljankom I. M. (52), s prebivalištem u Osijeku, koja mu je rekla da je eksplozivnu napravu postavio njezin nevjenčani suprug D. J. (42), s prebivalištem u Sovićima te je od oštećenoga, uz ozbiljnu prijetnju, zatražila da im da veću svotu novca.

Nakon zaprimljene prijave policijski službenici PU Ljubuški pronašli su i lišili slobode hrvatsku državljanku I. M. (52) te je predali PU Grude, a jučer u 11:15 policijski službenici PU Grude lišili su slobode i D. J. (42) te je nad njima izvršena kriminalistička obrada.

PU Grude podnijela je Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv I. M. (52) te protiv D. J. (42), zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo Iznuda iz čl. 295. KZ-a FBiH, te su osumnjičene predali Županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.