Uhićeni Zdravko Mamić i njegov sin! Policija pretražuje prostorije Dinama i kuću Damira Vrbanovića!

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić jutros je uhićen zajedno sa sinom Marijem i dvije osobe povezane s off shore kompanijama. Prema prvim neslužbenim informacijama sumnja se da je riječ o o gospodarskim malverzacijama. Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović je na putu s reprezentacijom pa se do njega ne može, ali trenutno mu istražitelji pretražuju kuću. Slično je bilo i u srpnju ove godine, a tad su na putu bila i braća Mamić.

Navodno je u cijelu krim obradu umiješana i Porezna uprava što najvjerojatnije znači da se radi o nastavku istrage koja je protiv braće Mamić i Vrbanovića bila pokrenuta ljetos. U tom slučaju braća Mamić sumnjiče se da se Dinamo oštetilo za oko 100 milijuna kuna. Među uhićenima, navodno, nije Zoran Mamić, brat Zdravka Mamića.

– Obavještavamo javnost i navijače da su u srijedu, 18.11., u ranim jutarnjim satima u prostorije GNK Dinamo ušli djelatnici PN USKOK-a. O svim daljnjim informacijama i klupskim odlukama pravovremeno ćemo obavijestiti javnost putem službene stranice kluba – priopćili su iz Dinama.

Još u srpnju USKOK je predložio da se tijekom istrage protiv Zdravka Mamića i ostalih optuženika ispita stotinjak svjedoka, a istražni zatvor odredi Milanu Pervanu, Damiru Vrbanoviću te braći Zdravku i Zoranu Mamiću. No nakon pet dana su braća Mamić i Damir Vrbanović pušteni.

Nešto kasnije “procurila” je vijest o tome da su ispitani u USKOK-u Luka Modrić i Dejan Lovren. Naime prije utakmice s Azerbajdžanom bili su u USKOK-u i progovorili o svojim transferima. Ono što je rekao nogometaš Real Madrida došlo je do javnosti do najsitnijih detalja.

Naime USKOK sumnjiči Zdravka Mamića da je na tom transferu sebi priskrbio  52 milijuna kuna, odnosno da je do tog novca došao temeljem aneksa ugovora prema kojem je Modrić Mamiću morao isplaćivati 50 posto od svakog budućeg transfera. No aneks tog ugovora je, sumnjaju istražitelji, antidatiran jer kada je Modrić odlazio iz Dinama potpisao je zapisnik da prema Dinamu nema nikakvih potraživanja. A onda mu je u vremenu od rujna 2009. do srpnja 2012. Dinamo isplatio oko 80 milijuna kuna, a nakon obračuna poreza Modriću je na račun sjelo oko 67 milijuna kuna. 

Istražitelji su prateći trag novca otkrili da je novac istog dana nakon što ga je Dinamo uplatio na Modrićev račun, Modrić podizao te uplaćivao na račune Zdravka Mamića i članova njegove obitelji i to u istoj poslovnici u kojoj je novac i podizao. No nikada do kraja nije bio isplaćen cijeli uplaćeni odnos, a Modriću je ostalo oko 15 milijuna kuna.

Vecernji.ba

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.