Uhvaćena Hercegovka koja je lažirala prebivalište zbog dječjeg doplatka

Pedesetogodišnjakinja iz Čapljine oštetila je proračun Republike Hrvatske, zbog primanja dječjeg doplatka na kojega nije imala pravo. Drugim riječima ona je prevarila Republiku Hrvatsku (RH) jer je prijavila fiktivno prebivalište na području Metkovića dok je stvarno živjela u Čapljini te je za pet godina dobila nepripadajućih 51 tisuću kuna.

Kako neslužbeno prenosi Slobodna Dalmacija, kaznenoj su prijavi prethodile provjere prijavljenog mjesta stanovanja pedesetogodišnjakinje na užem području grada Metkovića, a kako nije pronađena na prijavljenoj adresi policija je pokrenula kriminalističku istragu.

Prema informacijama PU Dubrovačko-neretvanske, dovršenim kriminalističkim istraživanjem 50-godišnjakinja se sumnjiči za kazneno djelo prijevare. Ona je, koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Metkoviću iako ima prebivalište u Čapljini u Bosni i Hercegovini, dovela u zabludu službenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje te u vremenu od početka 2009. godine do kraja veljače 2014. godine podnosila zahtjeve za dječji doplatak, koji joj je isplaćen. Time je spomenutom zavodu nanijela materijalnu štetu u iznosu većem od 51.000 kuna.

Policija je također utvrdila da je u razdoblju od početka listopada 2010. godine do kolovoza 2014. godine za sebe i članove svoje obitelji ostvarila troškove zdravstvenog osiguranja, oštetivši Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje za iznos od preko 8000 kuna.

Policija je protiv osumnjičene podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu i to zbog počinjenog kaznenog dijela iz članka 236 Kaznenog zakona RH. Budući je pedesetogodišnjakinja iz Čapljine sa ciljem pribavljanja imovinske koristi dovela u zabludu državne institucije RH prijeti joj kazna zatvora od šest mjeseci do jedne godine.

HMS

14 komentara

 1. Pa takvih imate na stotine,u ministarstvima rade primaju plaću,županija im daje za ronjenje djeteta i još su fiktivno prijavljeni u RH kolika je tu prevara

  Like(1)Dislike(0)
 2. Dobro jutro KOLUMBO

  Pa o ovome ptice na grani pjevaju više od petnaestak godina. Takvih fiktivnih prijava je na TISUĆE,
  a ovo vam neka vijest. Pokušajte provjeriti samo u pograničnim dalmatinskim mjestima (Vrgorac, Metković, Imotski,
  Spli, Makarska) i naći ćete na tisuće ovakvih slučajeva.

  Like(1)Dislike(0)
 3. Ko je jamio jamio je

  Like(1)Dislike(0)
 4. Smece jedno komunisticko od drzave Hrvatske. Smeta im 250 kuna dati za krscansko hrvatsko dijete iz Hercegovine koje ce im nekada popravljati negativnu demografsku strukturu, a ne smeta im sto ce primiti na desetine tisuca mudzahedina ISILOvaca i tko zna cega jos, a koji ce im za par godina j.eba.ti majku. Tako im i treba dzubrad izdajnicka.

  Like(0)Dislike(2)
 5. zena ima djecu,pa neka ima i djeciji zar to nije normalno,sta fiktivno,to je kad se nesto hocete ukinuti.Ja nemam djecu ali imam srce i volim svu djrcu,jer su nevina i dobra,trebaju znati gdje pripadaju i da im je domovina i Hrvatska i Hercegovina.je to bas neki kriminal odgajati djecu i dat im kruh.

  Like(0)Dislike(1)
 6. To je pljacka drzave dosta je ploca ispod mrtvi konja triba radit i zaradit

  Like(1)Dislike(1)
 7. da bar dobiju oni kojima je potrebno.a to je vecina.svakoako ih nema ni drzave ni para.

  Like(1)Dislike(0)
 8. Zene od ministara u nasoj zupaniji lazno prijavljene u RH primaju porodiljski a zaposlene u BiH.jel to pljacka ili postenje

  Like(3)Dislike(0)
 9. Dajte imena da ih sve prijavimo i hapsimoooo
  Govna lopovska, hercegovci nisu hrvatiiiii nego bosancuge

  Like(1)Dislike(0)
 10. Bolje ti je da se pokrijes

  Like(0)Dislike(1)
 11. Za sperca .
  Da nije bilo hercegovaca ili kako ti zoves bosanaca konju jedan. U Pologu su tenkove zaustavili a da nisi ti bi sa blitvom i srdelom zavrsija u Rijecu.Sto dolazite kupovat u hercegovinu namirnice kupuj u lijepoj vasoj kad vam je dobra
  Meni je dobra hercegovina a muzem pare iz hrvacke lijep pozdrav

  Like(0)Dislike(0)
 12. Nikad od sperca covika ni od ribe mesa..najgori narod su svitu su sperci

  Like(3)Dislike(0)
 13. e ti ercegovko si postene muzli bi na sve strane e pa nemore vise…

  Like(0)Dislike(0)
 14. …a novosti….

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.