Ukrajina pobjednik Eurosonga, Hrvatska na 23. mjestu

Predstavnica Ukrajine Jamala pobjednica je glazbenog natjecanja Eurosong 2016. s pjesmom ‘1944’, a osvojila je 534 boda.

jamala-ukrajina-euro2

Od susjednih zemalja, Hrvatska je dobila 73 boda (23. mjesto), dok je Srbija dobila 115 bodova (18. mjesto).

Na drugom mjestu završila je predstavnica Australije sa 511 bodova, treći je bio predstavnik Rusije (491 bod), četvrta je predstavnica Bugarske (307 bodova), dok je na petom mjestu završio predstavnik Švedske (261 bod).

Ovogodišnjem Eurosongu 2016. domaćin je bila Švedska (Stockholm), a manifestaciju su vodili Petra Mede i Måns Zelmerlöw. Petra je bila jedini voditelj Eurosonga 2013., a ovaj put će joj se u toj ulozi pridružiti i prošlogodišnji eurovizijski pobjednik.

Nastupio je 21 predstavnik zemalja koje su se kroz dvije polufinalne večeri kvalificirale u finale uz izravne finaliste iz Francuske, Italije, Njemačke, Španjolske i Engleske.

Švedska televizija SVT iskoristila je znanje, iskustvo i puno truda u pripremu i organizaciju ovogodišnjeg Eurosonga. Iza njih su mjeseci intenzivnih priprema, a sve je to prikazano kroz večerašnji četverosatni program.

Prošlogodišnji Eurosong je gledalo 197 milijuna ljudi, a očekuje se da će rekord ovaj put biti oboren. Eurosong se po prvi put prenosi u SAD-u, a po prvi put će uživo biti prenošen i u Kini.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.