UPOZORENJE MUP-A Republike Hrvatske: Provjerite svoje osobne iskaznice

Uvidom u službene evidencije ovog Ministarstva, odnosno evidenciju izdanih osobnih iskaznica, ministarstvo unutarnjih poslova utvrdilo je kako velik broj građana posjeduje osobnu iskaznicu kojoj je istekao rok važenja.

‘Člankom 5. stavkom 1. točkom 3. Zakona o osobnoj iskaznici („Narodne novine“, broj: 62/15) propisana je obveza stranke da podnese zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice ukoliko je prethodnoj istekao rok važenja. Prekršajnim odredbama navedenog Zakona propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna osobama koje, u roku od petnaest dana od isteka prethodne osobne iskaznice, ne podnesu zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice’, napoiminju iz policije.

MUP poziva građane s prebivalištem na području Republike Hrvatske i starije od 18 godina da provjere imaju li važeću osobnu iskaznicu, stoji u priopćenju.

Ukoliko vam je istekla osobna iskaznica javite se u policijsku postaju, a sa sobom ponesite staru osobnu, jednu fotografiju i novac za izvršenje uplate. Procedura ne traje dugo, a time otklanjate mogućnost da vas se novčano kazni.

imotskenovine.hr

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.