Uprava civilne zaštite ŽZH dogovorila suradnju s GSS Široki Brijeg i HGSS Posušje

U Širokom Brijegu su potpisani ugovori o međusobnim pravima i obvezama između Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i GSS-a Široki Brijeg, te između Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i HGSS-a Stanice Posušje.

Ugovore su potpisali dr. sc. Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, s jedne strane i za GSS Široki Brijeg Joško Musa i načelnik HGSS-a Stanice Posušje Filip Bago s druge strane, sukladno Uredbi o organiziranju službi zaštite i spašavanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj (”Službene novine ŽZH“, broj: 5/17).

”Ovo je jedan veliki dan za našu Upravu jer sada i službeno imamo na raspolaganju pripadnike gorskih službi za spašavanje koji nadasve obavljaju jedan human posao, moram istaknuti volonterski bez naknade. Potpisivanjem ovog ugovora obvezali smo se da im ovisno o potrebama i mogućnostima, planiramo odgovarajuća sredstva iz posebne naknade za zaštitu i spašavanje, kao i prema mogućnostima i dio sredstava iz proračuna Županije, a koja će se koristiti za nabavu opreme i tehničkih sredstava neophodnih za rad i funkcioniranje gorske službe spašavanja, te za obuku i osposobljavanje njenih pripadnika”, rekao je za Bljesak.info prigodom potpisivanja ugovora ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Drago Martinović.

Ugovorom se utvrđuju međusobna prava i obveze i konkretni zadaci gorske službe spašavanja, u pitanjima zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, kao i način djelovanja službe u slučaju kada ravnatelj Uprave civilne zaštite i Županijski stožer civilne zaštite donesu odluku ili zapovjede angažiranje Službe na zadacima zaštite i spašavanja na području Županije Zapadnohercegovačke.

Nakon potpisivanja ugovora ravnatelj Martinović uručio je predstavnicima GSS-a Široki Brijeg i HGSS-a Stanice Posušje zaštitnu obuću za sve pripadnike njihovih gorskih službi spašavanja.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.