Uprava policije MUP-a ŽZH provodi akciju ”Zaštitimo djecu u prometu”

Povodom početka nove školske godine Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke zavela je akciju pod nazivom “Zaštitimo djecu u prometu”, koju ćemo provoditi od 1. – 12. rujna. Primarni cilj akcije „Zaštitimo djecu u prometu” jeste zaštita djece kao sudionika u prometu, što uključuje pomoć djeci prilikom dolaska u školu i prilikom odlaska iz škole kući, upozoravanje na opasnosti u prometu te educiranje djece o pravilima koje trebaju poštivati u prometu.

Primarna ciljna skupina ove akcije su djeca kao sudionici u prometu, a sekundarna ciljna skupina su vozači motornih vozila.

Tijekom akcije „Zaštitimo djecu u prometu“ policijske ophodnje pojačano će kontrolirati promet u blizini škola, kao i na onim dionicama cesta na kojima se očekuje pojačano kretanje djece školskog uzrasta, te će kontrolirati i upozoravati ili sankcionirati vozače koji kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost djece i ostalih sudionika u prometu.

U tom smislu naglasak ćemo staviti na sankcioniranje prometnih prekršaja kojima se izravno dovodi u opasnost pješake, a primjeri tih prekršaja su prekoračenje dopuštene brzine kretanja vozila, nepropisno parkiranje vozila na nogostupima i autobusnim stajalištima, upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanje neregistriranim i tehničkim neispravnim vozilima i sl.

Također, kontrolirat ćemo i sankcionirati vozače vozila javnog prijevoza koji prilikom prijevoza djece ne koriste adekvatna stajališta za ulaz i izlaz putnika, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.