Ustavni sud je usvojio žalbu, Bandić je u petak na slobodi?

Ustavni sud je ukinuo rješenje Županijskog suda o istražnom zatvoru zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, i očekuje se da bi Bandić već u petak mogao izaći iz Remetinca.

Naime, Ustavni sud je u četvrtak usvojio ustavnu tužbu Bandićevih branitelja, te je ukinuo tri rješenja: rješenje Županijskog suda u Zagrebu od 18. ožujka, rješenje suca istrage Županijskog suda u Zagrebu od 10. ožujka i rješenje Županijskog suda u Zagrebu od 9. ožujka 2015. godine.

Podsjetimo, Bandić je u Remetincu ponovno završio prije mjesec dana, nakon što je osumnjičen da je pokušao utjecati na Vidu Demarin kako bi promijenila svoj iskaz. USKOK je smatrao da je Bandić takvim ponašanjem prekršio uvjete jamstva pa je od suda zatražio da mu se oduzme jamčevina od 15 milijuna kuna te ponovno odredi istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, a sud je tom zahtjevu udovoljio.

Prema ovoj odluci Ustavnog suda, osim ukidanja pritvora, zagrebačkom gradonačelniku su ukinuli  i rješenje o oduzimanju jamčevine od 15 milijuna kuna. Još ostaje nejasno može li Bandić obavljati gradonačelničku dužnost.

Ipak, treba riječi kako Izvanraspravno vijeće Županijskog suda ima pravo na žalbu na ovu odluku Ustavnog suda.

7 komentara

 1. Milan Bandić je Zagreb !

  Like(2)Dislike(2)
 2. Pušten je već jebem te u novinarstvo

  Like(2)Dislike(0)
 3. komu li će pare

  Like(2)Dislike(0)
 4. Dobar dan , hajde Vi recite tko je taj na vlasti da nije necto capijo. Mislim da nepostoji!

  Like(1)Dislike(0)
 5. zaboli me naka stvar što je pušten

  Like(2)Dislike(1)
 6. drzi se dobro corosmanovicu nema Zagreb pametnijeg covikamoga je I bandic bit lud kao kompletna hr vlast hrvatska nemoze naprid ako bandic ne preuzme vlast

  Like(0)Dislike(1)
 7. Polupismeni,
  Molim vas da ostavite tipkovnicu i uzmete nešto s čime znate rukovati.
  Hvala!!!!

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.