Vatikan preuzima Međugorje: Župa postaje svetište?

”Papa odlučio: Vatikan će upravljati Međugorjem”, piše zagrebačko izdanje Večernjeg lista navodeći kako župa dobiva status svetišta, a da će ”vatikanski administrator biti jamstvo da neće biti zastranjenja”.

Papa Franjo, stoji u tekstu Večernjaka, uskoro će imenovati posebnog administratora (upravitelja) Svete Stolice za Međugorje.

”Tu neslužbenu informaciju još nije moguće potvrditi, ali pretpostavlja se da bi Vatikan upravljanje Međugorjem trebao preuzeti u sljedećih nekoliko mjeseci”, piše Večernjak dodajući da tto to konkretno znači, ”nikome nije poznato, sve dok se službeno ne objavi imenovanje vatikanskog administratora”.

No, navodi novina, pretpostavlja se da bi to značilo ”da će Međugorje dobiti status svetišta kojim će upravljati papin upravitelj, ali da će za župu Međugorje i pastoralne aktivnosti, kao i dosad, biti zaduženi franjevci Hercegovačke franjevačke provincije”.

13 komentara

 1. Je sinoc je gospa osobno na ukazanju potpisala akt o pristupanju svetoj stolici ugovor koji je dosad imala sa svjetom vise nije valjan a papa zna stoje najbolje nemoraju ljudi razmisljat i zivit svojom glavom za sve postoje vjerski poglavari i naravno mafija

  Like(4)Dislike(13)
 2. I sta ce sada biskup Perić?

  Like(5)Dislike(5)
 3. blago onima koji nevidjese a povjerovase.

  Like(6)Dislike(2)
 4. Šta sad za one svećenike koji su negirali Međugorije tribalo bi im zabranit pristup crkvi

  Like(0)Dislike(4)
 5. Rimski Vatikan ko HDZ i nekad Tito namirisa lovu od turista..

  …i sad traži sebi 30 % provizije godišnje nako 35 godina taktike i čekanja..umalo ko lešinari !

  Ova crkva sa strane ko i političari, samo znaju destruktivno uzimati, opkole i zauzmu narod bez puške pa ti piju krv kad vide da je krenulo nešto..

  Like(8)Dislike(0)
 6. Medjugorje izmisljotina, papa dosao izmust pare

  Like(2)Dislike(4)
 7. Za svakog KATOLIKA:
  Svaki katolik mora znati da je duzan postovati odluke Crkve, Svete Stolice. Jer svaki katolik, ukoliko to jest, vjeruje da je samu Crkvu ustanovio Krista. Isus je i danas djelotvoran u svojoj Zarucnici, odnosno Crkvi. Svaki katolik mora vjerovati i znati da Duh Sveti djeluje i danas kroz svecenicke poglavare. Samo katolika, ako to uistinu jest.
  Da se misli svojom glavom, mnoge stvari se ne bi pisale i objavljivale u javnosti. Jer svatko tko misli svojom glavom i katolik je zna sto Isus misli o sablaznjavanju njegovih “malenih”. Ipak, onaj tko misli svojom glavom, a nije katolik, nece takve stvari ni pisati, jer, logicno, misli svojom glavom.

  Like(2)Dislike(3)
 8. Samo je zabrannjeno mislit svojom glavom,moras u hdz,uu crkvu,moras potpisat da ces placat kablovsku,internet,moras sve preko banke,voda, struja,porez,moras i na more i nece te zaustavit policija dok je sezona.I u apoteku moras jer su,tablete,dobre zivjet cees duze,samo placaj i nemoj razmislljat.Kad nemas u novcaniku iskljuce ti sve i vise nisi ti taj nikoga ne zanimas ni vode ti ne bi dali to je danas normalno!

  Like(2)Dislike(1)
 9. Rimski Vatikan ko HDZ i nekad Tito namirisa lovu od turista..

  Za opanak: točno tako i još gore.. hoće nas ko ovce 10 puta godišnje šišati, a nemere narast dlake toliko nego za 2 put šišati !!

  Like(3)Dislike(0)
 10. Majku im lopovsku…uvidila mafija di se lova leze…koka nosilica zlatni jaja…Ratko ce ga popusit glatko…Mafija nikad ne spava!!
  Jadni zavedeni glupi tupasti narode…probudite se!!!!

  Like(1)Dislike(0)
 11. Opanak skidam ti kapu do poda…

  Like(1)Dislike(0)
 12. Opanak , sve u sridu…

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.