Velika odluka: Papa imenovao posebnog izaslanika za Međugorje

Sveti Otac povjerio dužnost posebnog izaslanika Svete Stolice nadbiskupu S.A.C., Henryk Hoseru i biskupu područja Varšava-Prag (Poljska), koji će otići u Međugorje.

Cilj misije je stjecanje dubljeg znanja o pastoralnoj situaciji koja iznad svega treba prepoznati cilj potrebe odlaska vjernika koji idu na hodočašće. Na temelju toga bit će predložena pastoralna inicijativa za budućnost.

Misija isključivo ima pastoralni karakter. Nadbiskup Hoser će i dalje nastaviti vršiti svoju ulogu kao biskup za područje Varšava-Praga, a očekuje se kako će svoj mandat kao posebnog izaslanika završiti do ljeta 2017. godine, piše Vecernji.ba.

”U ime Hercegovačke franjevačke provincije, čijoj je pastoralnoj skrbi povjerena župa Međugorje, izražavam sinovsku zahvalnost Rimskome prvosvećeniku, Svetome Ocu Franji, na istinskoj pastirskoj brizi i pozornosti koja se očituje ovim imenovanjem.

U isto vrijeme, Njegovoj ekselenciji, nadbiskupu Hoseru, izražavam srdačnu dobrodošlicu. Ova Provincija i franjevci koji pastoralno djeluju u Međugorju, s poštovanjem i odanošću primaju imenovanoga posebnog izaslanika Svete Stolice, potvrđujući iskrenu i potpunu suradnju te svoje molitve za plodan i blagoslovljen rad u izvršenju povjerene zadaće”, priopćeno je iz Provincijalata Hercegovačke franjevačke provincije.

6 komentara

 1. Biskup perić će sve lipo njemu objasnit?

  Like(5)Dislike(4)
 2. Neće oni ni svraćati mrgudu.

  Like(2)Dislike(3)
 3. A vala ako se nakon nepunih 40 god dokazalo jeli Gospa dolazi ili ne onda neka ide k vragu sve. I tako je zauzeo vecinu. Nekad prije je bio sporan Matiša Gulcanovic eto sad njega nema pa opet problemi

  Like(3)Dislike(0)
 4. Zar netko još vjeruje da se išta događa u Međugorju?
  I normalno da će prvo do biskupa mostarskog pa tek onda u pastoralnu vizitaciju.
  Možda do pošte?

  Like(2)Dislike(1)
 5. A sta ako dokazu da nema nista od ukazanja od cega cemo zivit ja i dr. Điđimilovic i ostali koji zive i bogate se na vjerskom turizmu

  Like(0)Dislike(0)
 6. Pa opet prodajite ikone svetog Dimitrija, koji nije samo srpski svetac, kako nas u seriji podučavaju, nego naš, katolički, a k tomu je i zaštitnik srijemske biskupije, a Srijemska Mitrovica dobila ime po njemu.
  I pored mase ovakvih svetaca i mučenika o kojima pojma nemamo, nas bombardiraju s 47000 poruka iz međugorja i to trpaju u usta riječi Presvetoj Bogorodici koja u Svetom Evanđelju jedva da je koju prozborila.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.