Nema deložacije obitelji Šarić! Akcija aktivista uspjela!

Za danas je zakazana je deložacije mostarske obitelji Šarić.

Grupa aktivista koji su se proteklih dana okupili na društvenim mrežama, sugrađani obitelji Šarić i njihovi prijatelji, pokušat će danas mirnim okupljanjem, odnosno živim zidom, spriječiti deložaciju ove nesretne obitelji.

Do sada se pred stanom okupilo oko 200 građana, a stalno pristižu i drugi koji žele pružiti potporu ovoj mostarskoj obitelji.

10.35. Danijel Rezo, jedan od organizatora prosvjeda u Mostaru zahvalio je svima i kazao kako bez Mostaraca koji su danas došli ova akcija ne bi uspjela. Kazao je kako je ponosan na tu činjenicu jer su Mostarci inače poznati kao pasivni promatrači, koji sjede za kavom, promatraju i komentiraju.

“Zato sam danas zahvalan i ponosan na sve sugrađane koji su pomogli da ne dođe do deložacije obitelji Šarić”, kazao je Rezo.

Dodao je kako će, ako Sud opet bude planirao deložaciju, prvo morati biti obaviještena obitelj Šarić, a ako do toga dođe Udruga Minores će obavijestiti građane putem svoje Facebook stranice.

Kazao je i kako će pokušati razgovarati s novim vlasnicima stana kako bi se postigao dogovor za otkup stana, ukoliko to bude bilo moguće te da su članovi Udruge Morales voljni skupiti iznos, a radi se o oko 25 000 KM.

10.31. Baka Kata maše okupljenima sa prozora i zahvaljue svima na svesrdnoj pomoći i potpori. A nakon prosvjeda ispred zgrade je izašao i njezin sin, Ante ŠArić, koji se također zahvalio svima.

10.30. Danijel Rezo zahvalio je okupljenim građanima Mostara na njihovoj podršci. Prosvjednici se polako razilaze, zadovoljni trenutnim stanjem.

10.28: NEMA DELOŽACIJE: Akcija aktivista uspjela!

10.21. S lica mjesta odlazi i dio policije.

10.17. Vatrogasci odlaze nakon što ih je na to pozvao zapisničar koji je došao sa sudskom policijom. Okupljeni njihovu odluku pozdravljaju pljeskom.

10.15. Na prosvjedu se pojavio i Muharem Hindic Mušica prosvjednik s mostarskog Španjolskog trga.

10.12. Okupljeni policiji dovikuju: Nećeš razbojniče!

10.10. Policija još mirno stoji, ne poduzima trenutačno ništa. Danijel Rezo, jedan od aktivista poziva prosvjednike da, u slučaju da policija krene, čučnu i ne daju im proći do stana. Ovaj poziv izazvao je euforiju kod prosvjednika koji su ga nagradili velikim pljeskom.

10.02. Na lice mjesta pristigla su dva kombija sudske policije s oko 20-tak policajaca.

10.01. Bivša radna kolegica gospođe Šarić, Dragana Domić, dala je izjavu ze medije u kojoj je kazala da je jako tužna zbog toga što je uopće došlo danas do ovakve stuacije te da se nada se da ovakve stvari više neće događati u našem gradu.

9.55. Na lice mjesta došli su i vatrogasci

9.53. Anica Ištuk, članica Udruge Minores dala je izjavu medijima i kazala da je zadovoljna odzivom
Iako to nije broj koji su oni ocekivali

9.50. Broj okupljenih stalno raste. Odlučni su u namjeri da spriječe ovu deložaciju.

9.42. Događaj je izazvao veliku medijsku pažnju. Na licu mjesta su brojne kamere, ekipe tiskanih medija i portala.

9:40 – Aktivisti su poručili kako su prikupili novac kojim bi izmirili obveze obitelji koja je otkupila stan Šarića. Još uvijek čekaju njihov odgovor.

9.28: Članovi Udruge Minores zamolili su ljude da se približe i okupe ispred zgrade, jer su dobili informaciju kako su policijski službenici već krenuli u ovrhu, iako je deložacije bila najavljena tek za 10 sati.

Podsjetimo, mostarska umirovljenica Kata Šarić i njezina obitelj, dobili su naređenje da svoj dom napuste 27. siječnja ove godine.

Sudske su joj vlasti za taj dan zakazale deložaciju, zbog samo nekoliko tisuća maraka osnovnog duga.

Njihovo izbacivanje na ulicu mogu zaustaviti jedino suci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kojima je poslana zamolba da do konačne presude odgode rješenje o deložaciji.

Prema zaključku Općinskog suda Mostar u njezin će stan useliti djelatnica tog istog suda koja je, tvrdi Kata, taj stan kupila za samo 25 tisuća maraka.

Inače, mostarski odvjetnici kazali su za  da ovo nije prvi slučaj da zaposlenici sudova na ovakav način dolaze do jeftinih stanova koje kasnije prodaju po mnogo većim cijenama…

Pogled.ba

2 komentara

 1. Onaj tko je kupio ovakav stan odgovoran je isto kao i onaj tko ga otima i prodaje.
  Svi oni znaju koji kriminal rade. Pljačka se mora spriječiti ili će se na koncu dogoditi NAROD.
  A onda jao si ga onima koji su ga pljačkali.
  Da je stan moj životom bih ga branio ili bih ga spalio u termelj ako drugačije ne može biti.

  Like(1)Dislike(0)
 2. To je najveca zalost bih u evropi njoj je jedino mjesto negdje u siriji koliko pljacke a kreteni s suda dosli dase obracunavaju s onima koji im daju placu umjesto dase brinu o pravu u sluzbi mafije i kriminalaca su zalosno ali istinito svugdje u svjetu drago da vidis policajca kod nas ih ljudi zamrzili

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.