Veliki broj turista na Kravici

U jeku turističke sezone posjetili smo vodopad Kravica. Već po samom dolasku, može se primijetiti veliki broj automobila na parkiralištima iznad vodopada, a pred naplatnom kućicom turisti su stajali u redu kako bi kupili ulaznice.

Na prilaznim putovima vodopadu, svako malo mogu se sresti omanje skupine turista, a mnogi od njih su zastajali kako bi fotografirali hercegovački dragulj s gornje strane odakle puninu njegove ljepote skriva zelenilo kojim je vodopad okružen.

U podnožju, pred samim vodopadom, zatekli smo turiste kako se kupaju pod slapovima, voze kajacima, ali i opuštaju u kafićima uz obalu. Mnogi su iskoristili priliku kako bi se fotografirali za uspomenu.

Sreli smo turiste iz Australije, Njemačke, Šri Lanke, Italije, SAD-a, zamolili ih za fotografiranje i upitali ih za dojmove.

Mahom je riječ o hodočasnicima koji dolaze u Međugorje, a ovog vikenda spas od vrućina potražili su na Kravici.
Predivno je, kazao nam je jedan Talijan, koji kaže kako već redovno posjećuje Kravicu.

Sličnog je mišljenja i gospodin iz Šri Lanke, koji kaže kako je ovaj hercegovački biser “otkrio” na internetu. Rekao je kako uživa u lijepom prirodnom ambijentu, a jedina mu je zamjerka jer su putovi koji vode do vodopada “prestrmi” za njegov ukus.

Podsjetimo, vodopad Kravica je u ovogodišnju turističku sezonu ušao s brojnim novitetima u poboljšavanju ponude. Vodopad je u potpunosti osvijetljen LED rasvjetom, a rasvjeta je postavljena i duž silazne pješačke staze i pristupnog puta prema vodopadu.

Vodi se računa i o čistoći, pa smo danas na Kravici zatekli i ronioce koji su se upravo spremali početi s velikom akcijom čišćenja korita rijeke u kojoj će biti angažirano 20-tak ronilačkih klubova, piše ljubuški.net.

2 komentara

  1. Danas bio. Pune Kravica arapa i zamotanih njindza. Gadi mi se dole otici, Hercegovino jeftino si se prodala.

    Like(8)Dislike(0)
  2. Doli doli mene su pokrali

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.