Veliko zanimanje u ŽZH: Kreće projekt ‘smilje’ i braniteljska zadruga

U Širokom Brijegu nedavno je održana javna tribina inicijative za besplatnu dodjelu sadnica smilja u organizaciji udruge zaboravljeni branitelji ŽZH.

Na javnoj tribini koja je bila dobro posjećena govorili su Vlado Marušić predsjednik udruge zaboravljeni branitelji ŽZH i Vjekoslav Dragoja Predsjednik udruge zaboravljeni branitelji-Podružnica Posušje.

Prisutne goste,buduće kooperante i uzgajivače smilja su iscrpno izvijestili o akciji besplatnog darivanja smilja na proljeće (ožujak 2016. godine) te im podrobno objasnili uvjete koje bi budući kooperanti trebali ispunjavati kako bi dobili besplatne sadnice smilja jer su uredno registrirani za dodjelu tih sadnica.

Voditelji seminara su prisutnim članovima napomenuli kako je izvorna intencija njihove inicijative osnovati i registrirati braniteljsku zadrugu kroz koju će lakše i brže artrikulirati svoje namjere koje se neće samo bazirati na uzgoju i preradi smilja već i na druge aktivnosti u skoroj budućnosti. Prisutni gosti su potom postavljali pitanja voditeljima seminara na koje su dobivali odgovarajuće odgovore a tiču se eko uzgoja, analize tla, sigurnog otkupa i sl., piše Širokibrijeg.info.

Na koncu su svi razmijenili svoja iskustva u svezi stečenog znanja oko sadnje i uzgoja smilja što će svima u skoroj budućnosti biti od velike koristi.

Voditelji seminara su napomenuli kako su otvoreni za svaki vid suradnje s budućim kooperantima i kako stoje na dispoziciji svim zainteresiranim kooperantima u svezi svih pitanja uzgoja, zaštite i otkupa smilja po najvišim tržišnim cijenama.

Na kraju su napomenuli kako će ova inicijativa za besplatnu dodjelu sadnica smilja nastaviti održavati javne tribine sve do dodjele sadnica u ožujku 2016. godine po svim gradovima ŽZH i HNŽ-a jer je interes budućih kooperanata jako velik.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.