VIDEO: Balkanac u Njemačkoj – plakanje!

Njemački jezik u posljednje vrijeme je sve popularniji, prije svega što veliki broj naših građana želi potražiti bolji život u ovoj zemlji. Međutim, i oni koji se “dočepaju” Njemačke muku muče sa sporazumijevanjem.

Dokaz tome je i ovaj video na kojem se vidi nepoznati gospodin dok obavlja kupovinu u jednoj trgovini. Potajno su ga snimili, a koliko je njemački težak odlično je ilustrirao.

Video nazvan “Balkanac u Njemačkoj” sigurno će postati vrlo popularan.

https://www.youtube.com/watch?v=cbmvD1H-lLo

6 komentara

 1. Uuuuuups kad bi se nijemci ili ini Europljani tako smijali kao što to vi pretpostavljate, onda nitko živ nebi otvorio usta…
  Nije mi jasno što bi ovdje bilo smiješno. … strani jezik ostaje stran, bez obzira koliko se netko trudio načit ga…. A gospodin na videu …. moja pretpostavka- moguće da je živio godinama u zemlji s njemačkim govornim podrucjem….samo na žalost nije imao mogućnost učiti jezik,….- nije ni prvi ni zadnji koji je zaradio mirovinu a da sve te godine nije svladao jezik…

  Like(4)Dislike(0)
 2. @autor clanka
  1. Ja sam iz hercegovine,jesam li balkanac?
  2. U njemackoj sam,cijene me zamoje znanje a jezik nije toliko bitan,uspijemo se sporazumit.
  3.da li bi Vam smetalo da Vas zakitim za Bozic sa 200 eura onako,koje sam zaradio u neznanju?

  Ma na..jem te majmune,nemas pojma sto je zivot.
  p.s Ispricavam se na izrazu,morao sam!

  Like(1)Dislike(0)
 3. Mater vam vasu nezahvalnu.
  Ovakovi su otisli da rade a nisu imali vrimena ni zasto drugo.
  Bez ovih I ovakovih pola bi vas pokrepalo tu lincuge jedne.
  Jos su vam dobri kad kapne Eu od penzije,a jos bi jasili na magaradima
  da nije Deutchlanda.
  Leziguze ste tu a samo se znate rugati I cekati da vam netko plati I pice ili da komad kruha.

  Like(3)Dislike(0)
 4. Evo za kaurina i njemu slicne: Jezik bi trebao ucit za sebe bez obzira koliko radio jer s boljim jezicnim sposobnostima dobivas i bolju poziciju na poslu i nijemci te vise cijene (ne trebas mi pametkovat sada oko ovog, ovo je cinjenica jer sam i sama u toj zemlji).
  Svako neznanje je neznanje bez obzira iz kojeg razloga ono doslo. Mislim da svatko tko drzi do sebe se potrudio da sto bolje usavrsi jezik s kojim se koristi 10 i pol mjeseci u godini. Ako je nekom u interesu samo cijeli zivot radit da bi 2 godine uzivao u njemakoj penziji, onda super, na odlicnom je putu! Ali ako netko zeli i prije imati nesto od zivota, onda je svakako jezik jedan od bitnih faktora za sto bolju integraciju i drustveni status u drustvu u kojem ce provesti cijeli zivot.
  Gastarbajteri koji su 70ih godina dolazili u Njemacku su proslost, ovdje dolaze sada cijele obitelji koje se tu stalno nastanjuju i vise se ne moze zivjeti kao sto se prije zivjelo kada ja jedan iz obitelji dolazio i radio od podne do podne i slao novce obitelji u domovini.

  Like(1)Dislike(0)
 5. Pametne ove AA hahahaaha.
  Pa ovo se radi o covjeku iz 70.ili 80.a ti piskaras nekakve budalastine.
  Danas ni samo jedan strani jezik nije dovoljan za normalan posao.

  Like(1)Dislike(0)
 6. ne pisem gluposti, vec su se javili duplo mladij od ovog na videu koji jednako malo znaju jezik i to pravdaju s kojekakvim nebulozama. Vjeruj mi, nailazim na cure i decke rodjene tu pa su jednako nepismeni jer su mama i tata rekli da je najbitnije da znaju hrvatski, a mama i tata imaju 50 godina, od cega 30 u Njemackoj, i jos se moraju sa rukama i nogama sporazumijevat. Meni je to zaista sramotno!

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.