VIDEO: CityOS – tri mjeseca rada u tri minute

CityOS Challenge – priča, koja je prije nekoliko godina zaživjela u najrazvijenijim svjetskim gradovima, na jesen 2016. godine stigla je u Hercegovinu. Proći kroz CityOS Challenge program značilo je doći na korak bliže pametnim gradovima poput San Francisca, New Yorka, Tokya, Beča, Manchestera i drugih. Kroz nekoliko mjeseci, zahvaljujući radu, trudu i znanju svojih mladih, Mostar je stao uz bok spomenutim gradovima, a zalaganjem i entuzijazmom, koje su mladi pokazali tijekom programa, čak ih i nadmašio.

INTERA Tehnološki Park, u suradnji sa CityOS Fondacijom i uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Grada Mostara, bio je jedan od glavnih naratora ove priče, a danas se ponosi postignutim rezultatima. Značaj programa su prepoznali Agronomsko-mediteranski fakultet i Fakultet informacijskih tehnologija  te poduzeća Hercegovinalijek d.o.o. i Hepok d.d. na čijim su se potrebama s terena zasnivali zadaci koje su timovi rješavali. Mjeseci napornog rada uz podršku trenera i mentora, besplatno korištenje prostorija i opreme INTERA TP-a te uz pregršt zabave i timskog rada sažeti su trominutni video.

INTERA Tehnološki Park s posebnim zadovoljstvom ističe kako program nije završio CityOS finalnom konferencijom, koja se održala 26.01.2017. godine, nego se nastavio ulaskom oba tima u proces predinkubacije u sklopu poslovnog inkubatora INTERA Tehnološkog Parka koji im je pružio podršku prilikom uključivanja u KATANA akcelerator za ideje u poljoprivredi i IT tehnologijama kako bi imali pristup europskim financijskim sredstvima. Angažman i marljivost timova vraćaju vjeru u mlade ljude grada Mostara i stvaraju novu nadu da upravo Mostar može postati tehnološko središte regije, a INTERA Tehnološki Park će rado i u budućnosti s ponosom davati podršku ovakvim projektima.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.