VIDEO: Dvojica mladića pretučena nakon utakmice Zrinjski-Željezničar

Nedžad i Irfan, dvojica Mostaraca odlučili su u svom gradu pogledati utakmicu Zrinjski – Željezničar. Sve je bilo u redu do samog kraja utakmice kada su odlučili otići sa stadiona…

Pred sam kraj utakmice, zbog kiše, napuštaju tribinu i odlaze do mjesta gdje su parkirali svoj automobil, prenosi hms.ba

“Možda jedno 10 metara prije auta, čuo sam da je nešto udarilo, okrenuo sam se, Irfan leži na podu. Da vidim tko je, okrenuo se, mene udariše… Ne sjećam se osim da sam čuo kad je jedan rekao ‘dajte bokser’. Pustili su me tad, ja sam uspio pobjeći u Piramidu”, rekao je Nedžad Ćurić.

“Netko me udario s leđa u potiljak i pao sam naprijed i ne sjećam se više ničega osim da su me udarili dva puta u glavu i jednom u leđa”, rekao je Irfan Ćurić.

Kako Mostarski.ba prenosi, od udarca u glavu slomljena mu je vilica i pomjerena dva zuba.

Na ovo događanja ništa nije upućivalo. Kažu da na utakmice ne idu često, a ova posjeta nije bila provokacija, kako se priča, jer su utakmicu posmatrali mirno, bez bilo kakvih obilježja.

“Kada smo pošli na Željinu tribinu policija nas je vratila i rekla oni moraju biti sami ne smije niko biti s njima. Mi smo normalno ušli na tribinu dolje i sjeli kao i ostali ljudi. Gledali utakmicu, pratili i to je to”, rekao je Nedžad.

Kako prenosi City TV i Nedžad i Irfan su ranije samo slušali o takvim događanjima, ali danas, kada se to dogodilo njima osjećaju se i razočaranima i poniženima.

U policiji su za City TV izjavili samo kako je slučaj prijavljen, ali da bi saznali detalje, morali su zovnuti prije 16 sati.

7 komentara

 1. Nitko njija nije napao bez vsljanog povoda. Evo i ja sam bio na toj tekmi i niko me nije ni pogledao kako ne valja. Znaci ni na meni ne pisa da sam Mate kao ni na Irfanu. Decki su dobili ono sto su trazili. Mislim da ne mozes doci u tuđu kucu i provocirati jer ce domacin reagirati. Brz oporavak zelim

  Like(7)Dislike(2)
 2. Jazavci, malo ste i dobili

  Like(3)Dislike(5)
 3. Drugi put razmislite kakvo ponasanje odgovara domacinu. A znate sta vi hrvatima radite u onoj svojoj kasabi zvanoj istocni mostar.

  Like(2)Dislike(1)
 4. Malo ste dobili drugi put vise.

  Like(1)Dislike(3)
 5. Interno ma ijacko pokazivanje misica. Vkdrojatno spijuni red armya

  Like(0)Dislike(0)
 6. Mamu vam jebem dosli dte d istocne strane provocirat tribali su vas bolje prebit.

  Like(0)Dislike(3)
 7. Mamu vam jebem cigansku…nebranim ovu dvojicu al vi mostarci ste takvi uvijek bili i ostali samo da je se tuci,i sam sam bio svijedok jedne takve prilikom odigravanja kupa izmedju Svinjskog i SIROKOG kada su 4-ca napala jednog maloljetnika sa HRVATSKOG Sirokog Brijega…SRAMOTNO

  Like(0)Dislike(2)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.