VIDEO: Federalna i vlast ZHŽ-a imaju suglasje oko pomoći osobama s invaliditetom

ŠIROKI BRIJEG – U dvorani skupštine Županije Zapadnohercegovačke ovog je petka održan sastanak koji je vezan za implementaciju lokalnog akcionog plana i trenutni položaj osoba s invaliditetom.

Predsjednik Skupštine ZHŽ-a Ante Mišetić je imao ulogu domaćina sastanka kojem su pored predstavnika udruga nazočile i osobe iz različitih službi koje trebaju biti pri ruci osobama s posebnim potrebama, pa su neposredno nakon sastanka zadovoljstvo viđenim izrazili i Fikret Zuko, predsjednik Koordinacijskog odbora udruženja osoba s invaliditetom na razini Federacije BiH, te Dobrica Jonjić, pomoćnik Federalnog ministra rada i socijalne politike iz oblasti osoba s invaliditetom, odnosno posebnim potrebama.

“Mogu reći da se ovdašnje udruge kvalitetno razvijaju, uistinu dobar posao rade, kako s institucijama županijske vlasti tako i sa drugim koalicijama. Također, drago mi je da ovdašnja vlast razumije ove probleme i spremna je surađivati s institucijama sa federalne razine vlasti” – kazao je za Dnevno.ba Fikret Zuko, te usporedio ovu oblast u našoj zemlji sa onima iz susjednih zemalja.

Pomoćnik federalnog ministra rada i socijalne politike Dobrica Jonjić također je bio zadovoljan današnjim sastankom.

“Izuzetno sam zadovoljan što smo na ovakav način ovdje dočekani od najvišeg nivoa županijske vlasti. Imamo nekoliko kvalitetnih projekata u ovoj županiji u koje su uloženi milijuni, a kao što je Dom za žensku delikvenciju. Mogu reći da sigurno nastavljamo s daljnjom implementacijom tih projekata, a radit će se i na nekim novim projektima” – kazao je Dobrica Jonjić.

dnevno.ba

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.