VIDEO: Fratar se rasplesao i postao hit na internetu

Rasplesani fratar, koji se odazvao prosvjedu u Zagrebu, postao je hit na društvenim mrežama. Veseli fratar je u kratkom vremenskom roku svojim plesom oduševio mnoge.

Inače, U organizaciji Građanske inicijative Hod za život, na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava u subotu oko 10 sati počelo je okupljanje protiv pobačaja više od tisuću sudionika koji se zalažu za dostojanstvo čovjeka od začeća do smrti, a nasuprot njima, na susjednom Strossmayerovom trgu, na kontra prosvjedu okupilo se tristotiinjak aktivista koji se zalažu za pravo na izbor.

Kolonu protivnika pobačaja koja je krenula prema Trgu bana Jelačića, na Strossmayerovom trgu zvižducima i bubnjanjem dočekali su zagovornici prava na pobačaj, a u jednom trenutku je došlo i do naguravanja suprostavljenih skupina, no sve je prošlo bez većeg incidenta.

Sudionici prosvjeda koji se protive pobačaju su se s crvenim, plavim i bijelim balonima okupili na Tomislavcu, gdje je postavljen autobus s kojeg izvođači pjevaju pjesme.

Prema programu, okupljeni će pod sloganom “Za život, obitelj i Hrvatsku” krenuti u “prvi nacionalni hod za život”. Kolona će preko Zrinjevca doći na Trg bana Jelačića, gdje će biti organiziran program.

Miroljubivim hodom, kako navode, žele svratiti pozornost na dostojanstvo i vrijednost svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti, te činjenicu da je upravo čovjek najvrjednije bogatstvo za obitelj i Hrvatsku.

U isto vrijeme održava se i protestni skup koji organizira novonastala građanska inicijativa “Obrani pravo na izbor”. Oni, pak, kažu kako žele upozoriti na medijske spinove neokonzervativnih inicijativa, kojima se želi ograničiti pravo žena na siguran medicinski prekid trudnoće.

Zagovornici prava na pobačaj na glavnoj pozornici postavili su transparent “Samo u Sekularnoj državi ravnopravnost je moguća i nećemo natrag na ilegalni pobačaj.

O pravu na izbor vezano za prekid trudnoće govorit će predstavnici Ženske mreže Hrvatske, Platforme 112, Lezbijske grupe Kontra, Inicijative Dobrodošli i Zagreb Pridea.

Oba skupa osigurava policija.

bljesak.info

7 komentara

 1. Na čemu je dušebrižnik na žutom ili na bijelom

  Like(2)Dislike(15)
 2. Zasto su svi clanci vezani za Violetu uvijek zatvoreni za komentare?

  Like(14)Dislike(1)
 3. Zato sto se plase, dobrih, komentara!!! ?

  Like(5)Dislike(0)
 4. Ma bravo za sve sudionike hodnje “za život”.
  Bravo za fratra. Ovako se život promiče!

  Like(5)Dislike(0)
 5. Ljudino. A da se komentari potpisuju punim imenom i prezimenom bi li onda komentirao. A ako imas neku potrebu nesto reci, znas gdje se nalazi centrala i lijepo jedno jutro se uputis dole, ljudi ce te lijepo primiti i reknes sta te evo vec duze vrijeme tisti. Ovako ti nije pristojno.

  Like(1)Dislike(7)
 6. Ali je jako pristojno dopustiti da bezimeni komentiraju gluposti ili “nemoćne” 🙂 Ovaj portal se ponaša u skladu sa situacijom, što oće reći rade od naroda budalu.

  Like(0)Dislike(0)
 7. Dozvoljeno je komentirati na našoj Facebook stranici, naravno sa pravim profilom. Jer ako već netko želi nekoga optuživati ili vrijeđati onda je red da se i potpiše.

  Za “glupe” komentare se ne treba potpisati jer takvi nikoga ne vrijeđaju.

  Like(1)Dislike(2)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.