VIDEO | FTV u ‘uznemirenom’ Međugorju: Je li se Gospa ukazala?

”Uznemireno je Međugorje pred dolazak specijalnog izaslanika Vatikana, ma koliko se tvrdilo da će imati samo pastoralnu ulogu”, objavila je Federalna televizija u emisiji Mreža ističući kako je pred Međugorjem najneizvjesnija turistička sezona ikada.

“Prvi put smo prošle godine zabilježili mali pad od nekih pet posto, i to najviše od hodočasnika iz Italije. Italija nam je daleko najvažnija zemlja jer iz nje dolazi 50 posto svih hodočasnika”, rekao je za FTV voditelj ureda Turističke zajednice Međugorje Željko Vasilj.

Milijun ljudi godišnje prođe Međugorjem, podaci su turističkog ureda, navodi FTV i dodaje kako je statistika župnog ureda drugačija.

”Parametar koji može dati odgovor o broju hodočasnika je broj pričesti. Više od 3,9 milijuna bilo ih je prošle godine. Iako i tu ima pada. U protekle dvije godine broj pričesti manji je za 150.000. Opao je i broj svećenika koji koncelebriraju, a promjena bi moglo biti još. Kako će se stvari odvijati u Međugorju – zavisit će od specijalnog izaslanika Vatikana poljskog nadbiskupa Henryka Hosera. Najava njegovog dolaska uzburkala je međugorsku, ali i širu javnost”, navodi se u prilogu.

FTV, koja je objavila i priopćenje mostarsko-duvanjskog biskupa Ratka Perića u kojem se navodi kako se u Međugorju nije ukazala Gospa, navela je kako je ”većina objekata izrađeno bez dozvole” te kako su ”milijuni već izabrali, a i poreznici bi mogli i to konkretnije”.

”U mjestu u kojem smo davno pokazali da su fiskalne kase često misaona imenica, te da je od zakonskog djelovanja jača sumnja u veći broj onih koji rade nacrno. Sve su to dijelovi priče koja međugorski fenomen drugačijim čini”, navela je, između ostalog, FTV u prilogu o Međugorju.

Bljesak.info


4 komentara

 1. Zar još postoji ta tv kuća pad gledanosti FTV

  Like(1)Dislike(0)
 2. Sad ste nas posjetili i nemojte vise niste neam potrebni. Imamo mi svoji televizija svakako tu i negledamo k neplacamo
  Hvala na trudu al vi svoj posa . A grude sta vi objavljujete serevam se u portal i FTV

  Like(5)Dislike(0)
 3. Ova televizija bliže joj Sarajevo , pa nigdje u restoranu nisam dobio fiskalni račun ito ispred Porezne uprave tvrdim , boli me to i to je strasno

  Like(1)Dislike(0)
 4. Ovom specijalcu sto je napisao ovaj prilog Medugorje mirno da mirnije ne moze biti.Dodite sad je korizma.,pa pokusajte se malo obnoviti u duhu.Ovakvi prilozi veze sa stvarnoscu nemaju.Pisanje neistina je placen posao?!!!

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.