VIDEO: Preko 200 mladih s područja općine Grude sudjeluje na SHKM u Vukovaru

Ovog vikenda u Vukovaru održat će se jubilarni deseti Susret hrvatske katoličke mladeži pod geslom „Krist, nada naša“.

Kako smo već pisali, framaši i mladi s područja općine Grude sudjelovat će na dvodnevnom programu Susreta. Njih preko 200 iz Drinovaca, Gorice-Sovići, Ružića i Tihaljine.

Mladi iz navedenih mjesta prvi dan provest će u Osijeku u župi sv. Petra i Pavla, a sudjelovat će u programu kojega su pripremili župljani te župe. Iskoristit će priliku da predstave svoj kraj, općinu i župe iz kojih dolaze na najljepši mogući način.

Nedjeljnji dan je i najvažniji program SHKM koje će početi sa svečanom sv. Misom, a nakon toga uslijedit će popodnevni program. Mladi će imati priliku posjetiti Borovo naselje, Memorijalni centar Domovinskog rata, Ovčaru, crkve grada Vukovara, Vukovarska Bolnica, Gradski muzej, razne kulturno povijesne znamenitosti i slično.

U 18 sati sudjelovat će na završnom koncertu SHKM-a na kojem će nastupiti Alan Hržica, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Božja Pobjeda i Opća Opasnost.

Polazak je u petak u kasnim večernjim satima, a povratak je planiran u nedjelju u večernjim satima.

Nakon ratnih godina stradanja Vukovar je ponovno postao grad nade. Grad koji ima budućnost. Stoga i geslo susreta „Krist, nada naša“ neka uistinu probudi nadu i produbi zajedništvo svjedočenja vjere kroz pjesmu, molitvu i mladost.

Podsjetimo, SHKM je nacionalni susret mladih koji okupi više od trideset tisuća mladih iz cijele Hrvatske, BiH i inozemstva. Prvi ovakav susret održan je u Splitu 1996. godine, a nakon Splita u Rijeci, Osijeku, Šibeniku, Puli, Varaždinu, Zadru, Sisku i Dubrovniku.

grude-online.info

6 komentara

 1. Zašto mladi iz Gruda ne dolaze na Susret hrvatske katoličke mladeži?

  Like(0)Dislike(1)
 2. To je poznato. Pitajte crkveni odbor

  Like(2)Dislike(0)
 3. Neka vas Bog čuva djeco moja. Prestvite našu Hercegovinu iskrenom molitvom i otvorenim duhom, skrušeno, pošteno i bogobojazno.

  Like(3)Dislike(0)
 4. Šteta što neće doć mladi iz Gruda da vide kako zajedno funkcioniraju mladi iz franjevačkih, dijecezanskih, salezijanskih, isusovačkih,i dr. župa.
  Kako niko ni ne primjeti nikakvu razliku.
  Niko ni ne postavlja pitanje kojem redu pripada koji župnik. Svi su jedno u Isusu Kristu.

  Like(1)Dislike(1)
 5. Steta sto mladi iz najvece Zupe Grude nece sudjelovati…pa da osjete zajednistvo u Kristu…btb 🙂

  Like(0)Dislike(0)
 6. Nije mi jasno bas zasto iz grudske zupe ne idu mladi,u cemu je problem? Zar nisu katolici? Zar njima tribaju drugi okrenuti ledja? Nisam iz grudske zupe,ali sve vise ih cjenim,kao i njihove vjerske vodje tj fratre.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.