VIDEO: Proizvedena tekućina koja čini zaslon telefona neslomljivim

Mnogo se zanimljivih projekata odvija na Crowdfunding platformama, no ovih je dana sve zapanjila jedna fantastična koja će obradovati sve korisnike pametnih telefona. Mnogi od vas do sada su naletjeli na telefone kod kojih je bio oštećen ekran.

S obzirom na to da na novim pametnim telefonima zaslon zauzima gotovo cijelu prvo površinu, jasno je kako je to jedan od najkritičnijih dijelova telefona. Već jedan malo jači udarac dovoljan je da se ekran ošteti i da telefon prestane raditi ili izgubi dio svojih funkcija.

No, čini se kako muke s napuknutim i slomljenim ekranima neće trajati još dugo. Dvojica znanstvenika iz Njemačke na Indiegogo platformi predstavila su ProtectPax – čudotvornu tekućinu koja sprječava bilo kakvo oštećenje zaslona.

Iako zvuči pomalo nevjerojatno, ProtectPax je tekućina koja se sastoji od nanočestica titanijevog dioksida, te ispunjava sve nepravilnosti i udubine na staklu, čineći zaslon otpornim na udarce. Tvorci ovog proizvoda tvrde kako ova tekućina od zaslona radi tvrdi sloj poput rubina ili safira koji je gotovo neslomljiv.

Ideja zvuči fenomenalno, a neloše zvuči i to da će za dva pakiranja trebati izdvojiti samo 17 dolara. Par kapi tekućine nanosi se na zaslon i to na način da su utrlja krpicom. Jedan premaz dovoljan je za razdoblje od jedne godine.

Njihova kompanija na Indiegogo platformi traje još 20-ak dana, a za sada su već prevagnuli cilj od 20 000 dolara. Prve tekućine u rukama vlasnika trebale bi se naći već u travnju ove godine.

https://www.youtube.com/watch?v=eowkYKdtSsE

pcchip.hr

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.