VIDEO | Spalio malinjak od tri dunuma: Ne mogu je davati za 1,5 KM

Malinar Hasib iz Vrnogračke Slapnice uslijed teške situacije u Bosni i Hercegovini u oblasti malinarstva odlučio se na krajnje žalostan i očajnički potez – spalio je cjelokupan zasad maline od tri dunuma.

Njegov malinjak nalazi se u neposrednoj blizini nedavno otvorene hair-česme Hovinac, a danas je završio u plamenu.

“Ne mogu je davati za 1,50 KM. 1 KM dam onom što je bere, imam samo 0,50 KM. Ne mogu raditi za samo 0,50 KM. Moje rješenje je da ju počupam i pustim da pasu krave”, ističe Hasib, prenosi Cazin.net.

Ovaj krajiški malinar naglašava da ih nitko nije posjetio da bi im dao neku nadu i jednostavno ne vidi drugo rješenje osim spaljivanja, bojeći se da će iduća godina biti još gora.

Podsjećamo, ovih dana u Bosni i Hercegovini mnogi malinari protestima pokazuju svoje nezadovoljstvo niskom cijenom otkupa, neki uništavaju i dio uroda malina, a slučaj iz Vrnogračke Slapnice nagovještava da je sudbina ove perspektivne poljoprivredne grane u našoj državi sve neizvjesnija.

3 komentara

  1. Uvoznički lobi vlada državom

    Like(0)Dislike(0)
  2. U Bosni maluna u Hercegovini smilje biljka zivota i buducnosti ove zemlje

    Like(0)Dislike(0)
  3. Bolje je bilo da je podijelio sirotinji gladnoj ili udruzio zene da prave slatko ili bilo sta uzeo nrgo zapalio urod.mogo je pobrat pa onda zapalit,ali…sebe zahebo jos gore bruga politike

    Like(3)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.