Vijeće ministara BiH podijelilo HDZ-ovim udrugama stotine tisuća, ostalima mrvice

Vijeće ministara prošle je godine izdvojilo 1.208.000 maraka za projekte institucija kulture u BiH, a glavnina „hrvatskih“ sredstava otišla je u smjeru koji se nimalo ne sviđa brojnim institucijama koje smatraju da su oštećene prilikom davanja, kao i da je Hercegovina isforsirana ispred Bosne, objavio je današnji Dnevni list.

Sudeći po tabelarnom prikazu dodijeljenog novca koju su objavili nije ni čudo da je to tako. Udruga Hrvatska žena Livno, za koju se, kako piše Dnevni list mnogi pitaju što radi i čime se bavi dobila je od Vijeća ministara 100 tisuća maraka. Projekt na temelju kojeg je ‘Hrvatska žena Livno’ inkasirala 100 tisuća maraka zove se „Sanacija i rekonstrukcija radi očuvanja kulturno-povijesne baštine“, a decidno se ne navodi čega sanacija i čega rekonstrukcija.

O Udruzi građana Hrvatska žena Livno malo je dostupnih informacija, pa se s razlogom u brojnim kulturnim institucijama pitaju tko je na čelu te udruge, čime se ona bavi i kako je zaslužila tolika sredstva, saznaju novinari. Na Popisu udruga registriranih u Ministarstvu pravosuđa i uprave Hercegbosanske Županije(stanje na dan 20.02.2016.) Hrvatska žena Livno nalazi se pod rednim brojem 138., a navodi se da je predsjednica Tihana Krželj, zastupnica HDZ-a BiH u Skupštini Hercegbosanske-županije.

Nigdje drugo Krželj se ne spominje kao predsjednica Udruge, niti se na internetu može pronaći bilo kakvo događanje u organizaciji te udruge, osim u jednom starom tekstu u kojem se spominje značajna donacija Borjane Krišto istoj udruzi. Uz Hrvatsku ženu Livno, 100 tisuća maraka dobila je Udruga Mir International Mostar za Groblje mira na Bilima povrh Mostara, koju je utemeljio Odjel za Drugi svjetski i Domovinski rat pri Hrvatskom Narodnom Saboru (HNS).

6 komentara

 1. Pa dobro jutro, a ko drugi i može dobiti bilo kakva sredstva ako ne blagoslovi Partija. Koja je udruga u Grudama dobila nešto a da nije HDZova.
  Ima li popis grudskih udruga koje su dobijaju sredstva…

  Like(2)Dislike(6)
 2. hehe

  Like(2)Dislike(2)
 3. A i “udruge” bih para bez motike,e ne može to tako …….

  Like(1)Dislike(0)
 4. Udruge nicu ko gljive poslije kise….. sve te udruge treba ponostit hitno! Udruga = legalna krađa javnog novca….

  Like(3)Dislike(3)
 5. Ko mi brise komentar….

  Like(0)Dislike(0)
 6. Imamo takvi u Grudama bog zna koliko i nitko ne zna ni cime se bave ni sto rade a iz proracuna uzimaju stotine tisuca dok pojedine udruge koje bi nesto ostvarile ne mogu ni do deset maraka ,al stalno ce to biti sve dok je Kradeze na vlasti

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.