Vijećnik napao načelnika i optužio ga za bacanje bombe

Nemile scene dogodile su se u ponedjeljak ujutro u ranim jutarnjim satima u zgradi Općine Čapljina, kada je općinski vijećnik ”Čapljinske neovisne stranke – Čapljina u srcu” fizički napao načelnika općine Čapljina Smiljana Vidića.

Kako doznaje Bljesak.info, Previšić je zajedno sa sinom upao u ured načelnika Općine, gdje je zatekao Vidića, kojega je potom odgurno na stol, optuživši ga kako je upravo on nalogodavac postavljanja eksplozivne naprave u Previšićev objekt, koja je eksplodirala u noći sa nedjelje na ponedjeljak.

Prilikom izlaska iz Vidićevog ureda, Previšić je u hodniku odgurnuo i pročelnika odjela za gospodarstvo općine Čapljina Stjepana Jakišu.

Iz MUP-a HNŽ je priopćeno kako su dvije osobe privedene u prostorije policije zbog napada na načelnika opčine.

”U ponedjeljak oko 9.00 sati, P.P. (1968) i njegov sin T.P. (1993), oba iz Klepaca, došli su u ured načelnika općine Čapljina, te istom uputili prijetnje, poslije čega je došlo do međusobnog naguravanja. Patrola policije je iste pronašla i privela u prostorije Policijske uprave Čapljina gdje im je uzet iskaz, a o svemu su upoznati krim. policija i nadležni tužitelj”, naveli su iz MUP-a HNŽ.

Vidić je u izjavi za medije istaknuo kako do sada nije doživio ništa slično, te kako osuđuje svaki vid nasilja.

”Nije HDZ kriminalna organizacija da reagira na ovakav način. Netko želi nakon Stoca i od Čapljine napraviti grad slučaj, pa se stoga posljednjih mjeseci stalno događaju eksplozije i paljevine”, poručio je Vidić.

Oštećeni Previšić uporno tvrdi da ”ne zna tko je izvršitelj, ali zna nalogodavca, te da je sve planirano i motivirano”, a tvrdi i da je ”bombom dobio odgovor na pitanje koje je prije nekoliko dana na sjednici Općinskog vijeća postavio načelniku”, vezano za to da li se protiv Vidića vodi postupak za više kaznenih djela u Tužiteljstvu u Mostaru.

Iz Čapljinske neovisne stranke – Čapljina u srcu ističu kako će slučaj podmetanja bombe ostati nerazjašnjen.

”Pitamo se što je sljedeće? Tko je na redu? Pokušavamo na sva događanja ostati mirni, koliko je moguće, i biti Bogu zahvalni što još imamo glave na ramenima. Dokada – ni sami ne znamo. Želimo da institucije rade svoj posao, ali je više nego očito da to nemaju namjeru. Mi smo na žalost uvjereni, da će i ovaj slučaj ostati nerazjašnjen, ili će se po dosadašnjoj praksi, usmjeriti na nešto sasvim drugo i nebitno. U svakom slučaju, mi ćemo našu građansku dužnost ispuniti, i obavijestiti sve za koje smatramo da trebaju reagirati i dati svoju pomoć”, navodi Čapljinska neovisna stranka-Čapljina u srcu.

Podsjetimo, u Klepcima kraj Čapljine u noći sa nedjelje na ponedjeljak, u 2:10 sati, ispred trgovine namještaja bačena je nepoznata eksplozivna naprava. Kako je za Bljesak.info potvrđeno u MUP-u HNŽ, ozlijeđenih osoba nije bilo, obavljen je očevid i provedena je kriminalistička istraga.

Treba napomenuti kako posljednjih par mjeseci policija ima pune ruke posla u Čapljini. Prvo su uništeni skupocjeni automobili Damira Petkovića, predsjednika NK ”GOŠK” i vlasnika benzinske crpke Oktan, nakon čega je pred njegovim vratima ostavljen i paket s bombom. Prije toga u Višićima je zapaljen automobil profesora Šimuna Doke, a prethodno u istom naselju i automobl novinara Emila Karamatića. Policija i dalje provodi istragu u ovim slučajevima.

6 komentara

 1. Vauuu naj noviji kino hit -obracun seljacina

  Like(1)Dislike(0)
 2. Kakvo čudo,to nije nikakva novina,tako je bilo i za vrime rata di su pojedinci a danas časnici pljačkali i reketirali svoj narod,danas imaju pristojne mirovine i njima ovako stanje paše,dok istinski branitlji bivaju na terenu cijele BIH.To je tako ,istinu ne treba zaobilazit,sve će se znati kad tad ,ako ništa pisat će moja dica što ću im prinit,je kasno ,znam a veliki ostaju viječno i poslije smrti….netko će pisati

  Like(4)Dislike(0)
 3. Divlji zapad

  Like(0)Dislike(0)
 4. Tako je slicni i u okolici ko ima daj mu jos iako nije to zaradio.Cast svim braniteljima istinskim a ne samo onima koji su na papiru sada.Ne znam ima li 30% od ovih na papiru a da su bili na prvoj crti.I sada ovi papirnati ne zele ni da cuju za branitelje koji nisu bas nista dobili,apsurd!

  Like(0)Dislike(0)
 5. Istina se ne može izbrisati ma koliko se brisali pojedini komentari,kontraefekt.

  Like(0)Dislike(0)
 6. Aj ne baljezgajte

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.