Vilim Primorac: HT Mostar će biti brend prepoznatljiv po kvaliteti, a ne po ‘Gibraltarima’ i sličnim aferama

Vlada Federacije BiH imenovala je Vilima Primorca na mjesto predsjednika Uprave Hrvatskog telekoma iz Mostara, kompanije koja je svojedobno bila lider u pružanju telekomunikacijskih usluga u BiH, a onda je godinama sustavno uništavana. Primorčevo imenovanje prigoda je za novi početak.

S obzirom da je na sjednici Vlade FBiH prošla točka dnevnog reda u kojoj se raspravljalo o imenovanjima, možete li nam reći jeste li vi sada i formalno postali direktor HT-a Mostar?
Prije svega, dopustite mi da objasnim procedure imenovanja direktora HT Mostar. Naime, na jučerašnjoj sjednici Vlade FBiH dobivena je prethodna suglasnost na temelju koje će Nadzorni odbor HT Mostar, koji me nakon provedenog natječaja ranije predložio za predsjednika Uprave, održati sjednicu na kojoj će doći do razrješenja starog i imenovanja novog predsjednika uprave-direktora društva. Nakon toga je potrebno izvršiti upis u sudski registar i tek nakon svih tih pobrojanih procedura, može se pristupiti primopredaji. Tek tada se može kazati kako sam i formalno direktor HT-a Mostar.

Koji će biti vaši prvi potezi nakon primopredaje?
Tek kad se izvrši primopredaja treba pristupiti analiziranju poslovanja. S obzirom da sam raspolagao djelomičnim informacijama o poslovanju, tek nakon analiza ćemo utvrditi stvarno stanje unutar društva. I na temelju tih analiza odrediti prioritete poslovanja i planirati daljnje aktivnosti.

Često se u posljednje vrijeme spominjala vaša kompanija po korupcijskim aferama. Kako će se u ovakvim okolnostima ponašati Uprava društva?
Prije svega bih želio istaknuti potrebu da naše društvo vratimo u sfere poslovanja i pružanja što kvalitetnijih usluga i na taj način skrenemo pozornost javnosti s korupcijskih afera koje potresaju naše društvo dugi niz godina. Dopustit ćemo nadležnim institucijama da rade svoj posao, a mi ćemo svoje raspoložive resurse usmjeriti u sferu pozitivnog poslovanja društva i njegova tehnološkog razvoja.

Kad ste spomenuli poslovanje, koristim vas prigodu upitati o negativnom poslovanju u prvom tromjesječju ove godine?
Ovo je jedan od primjera kako se nekada i jako uspješne i profitabilne tvrtke može dovesti u situaciju da se posluje s negativnim predznakom. Stoga, još jednom ponavljam, sve raspoložive snage ćemo usmjeriti da se naše društvo na tržištu BiH, a i šire pozicionira kao prepoznatljiv brend u kojem ćemo se spominjati po kvaliteti usluge, a ne po nekim Gibraltarima i sličnim aferama. Trebat će dosta vremena da se vrati poljuljani imidž društva. Sličnu situaciju smo imali i 2011. godine kada smo uveli nove proizvode, mreže i bolji pristup prodaji proizvoda. Tada smo u kratkom vremenu poboljšali situaciju u društvu, što je rezultiralo i poslovnim rezultatom. Međutim, u ovom trenutku je situacija znatno teža i kompliciranija. Na tržištu telekomunikacija je došlo do ozbiljnih promjena tako da će ovog puta biti potrebno mnogo više vremena, energije i znanja kako bi se situacija okrenula u pozitivnom smjeru.

Imaju li zaposlenici razloga za strah zbog negativnog poslovanja, ili, pak, zbog često spominjane racionalizacije?
Svi smo upoznati u kakvoj situaciji je naša država i okruženje. Istodobno se vode i intenzivni pregovori s predstavnicima međunarodne zajednice o izmjeni Zakona o radu, ali ću naglasiti kako će Uprava ovoga društva učiniti sve da zadržimo svakog radnika. U više navrata je HT Mostar pokazao društveno odgovorne osobine koje ćemo nastojati još više poboljšati i čak unaprijediti.?HT Mostar je nekada bio respektabilna tvrtka, skoro pa broj 1 u državi kada su u pitanju telekomunikacijske usluge.

Kako dalje?
Uvjeren sam kako će Hrvatski telekom iz Mostara opet biti respektabilno društvo koje će se svim raspoloživim sredstvima nastojati vratiti na mjesto koje mu objektivno i pripada. Ovo društvo se treba u medijima spominjati kroz visoku profesionalnost, poslovnost i učinkovitost, a ne kroz razne afere koje su doprinijele stvaranju negativnog imidža, a uz to i doveli poslovanje u razinu gubitaša.

vecernji.ba

4 komentara

 1. dragi viliame ja kao jedan ponajbolji web maher u zžh nemogu se zaposliti u eronet jer nemam vezu a pare nedam.
  100% zapsleni u eronetu su preko veze i novca nemaš ti kadar ti nemaš ljude da koji će te uzdignut da budeš prepoznatljiv brend.
  Dok se god ljudi koji imaju znanje ne mognu zaposlit u ERO. preko natječaja bez veze i ti stanja neće bit napretka
  Velik pozdrav od anonimnog informatičara.

  Like(0)Dislike(0)
 2. SES

  Like(1)Dislike(0)
 3. vilime nece ti bit losa PLATA

  Like(0)Dislike(0)
 4. SJAŠI KURTA DA UZJAŠE MURTA

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.