Vinjani Gornji-Osoje bit će jedan od najmodernijih graničnih prijelaza (FOTO)

Unatoč povremenim pogoršanjima vremenskih prilika, nastavljaju se radovi na izgradnji Graničnog prijelaza “Vinjani Gornji – Osoje”. Radi se o jednom od dva stalna granična prijelaza za međunarodni promet putnika i robe, koji se nalazi u domeni obavljanja djelatnosti PP Imotski.

Drugi je GP “Vinjani Donj”, a radi se o graničnim prijelazima prema susjednoj Bosni i Hercegovini. Spomenimo i to kako se u domeni PP Imotski nalaze i tri stalna granična prijelaza za pogranični promet: “Jovića most”, “Sebišina”, i “Slivno”. Radi se o frekventnim graničnim prijelazima prema BiH pa je riječ o nužnoj investiciji, čija će ulaganja dovesti do proširenja postojećih kapaciteta samog graničnog prijelaza.

Izvođači radova su postavili temelje budućim stacioniranim objektima pa se već polako i naziru konture čitavog projekta. Plan realizacije predviđa i proširenje prometnih traka, što bi dovelo do bržeg protoka robe i putnika. Nakon završetka čitavog projekta, GP Vinjani Gornji bit će jedan od najmodernijih graničnih prijelaza, u sustavu sličnih, prema susjednoj Bosni i Hercegovini.

Ukoliko to dozvole vremenske prilike, očekuje se kako bi završne konture obnovljenog GP-a, trebale biti završene u skladu s planiranim vremenskim rokovima.

5821181f1eea8f89a08b4598 582118231eea8f89a08b45a1 582118261eea8f89a08b45aa

dalmacijanews.hr

2 komentara

  1. Oho..goričani se boje žuljeva od motike !

    Debeli Minus -30 % za grudske ratne profitere u gorici i carinske lešinare budu li posušani uskoro i terminal sebi napravili…jadni kriminalci u gorici na granici..morat će za motiku da prežive..još ako komunjare kradezea i muslimani u sarajevu udvostruče sebi mito..eto žuljeva, bježi te u zagreb!

    Like(3)Dislike(0)
  2. Znači li to da će planirana regionalna brza cesta kroz županiju, koja će se spojiti na autoput HR zaobići općinu Grude?

    Poznajući političku snagu gradskih vlastodržaca i njihovu sposobnost lobiranja… ne bi me iznenadilo

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.