Vinko Puljić poručio Ratku Periću: Pozovite Papu u Mostar

Budući da postoje neutemeljeni prigovori, smatram vrijednim da Ti, brate u biskupstvu Ratko, razmisliš o pozivu papi Franju da posjeti Mostar kao sjedište Mostarsko-duvanjske biskupije, a mi biskupi rado ćemo podržati taj poziv“, kazao je kardinal Puljić na radnom zasjedanju Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koje je započelo je u utorak u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru.

Podsjetivši da je 13. ožujka 2017. ”bila obljetnica izbora pape Franje koji nas je posebno zadužio svojim pastirskim pohodom glavnom gradu Bosne i Hercegovine, 6. lipnja 2015. i svojim pastirskim porukama“, istaknuo je potrebu da učine sve ”da tako snažna i vrijedna stvarnost ne ode u zaborav“.

”Potrebno je ponovno oživjeti te poruke i u duhu tih poruka raditi na ozdravljenju društva i izgradnji naše domovine“, rekao je kardinal Puljić.

U vezi s pojedinim prigovorima da je papa Franjo trebao doći u Mostar jer je papa Ivan Pavao II. već bio u pastirskom posjetu u Sarajevu i u Banja Luci, podsjetio je da svaki dijecezanski biskup poziva Papu da posjeti sjedište njegove biskupije pa je i on kao vrhbosanski nadbiskup mogao pozvati papu Franju samo da posjeti Sarajevo kao sjedište Vrhbosanske nadbiskupije.

Podsjetimo, radni dio 69. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije (BK) Bosne i Hercegovine započeo je u utorak u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH.

Kardinal Puljić je tijekom svoga obraćanja iznio crkvene statističke podatke prema kojima je na kraju 2016. u Bosni i Hercegovini smanjen broj katolika za 15.494 u odnosu na 2015. godinu.

Bljesak.info 

2 komentara

  1. Da mi prije pozovemo biskupa Ratka u Grude radi konsultacija oko doceka Pape Franje posto su Grude blize granice sa RH pa da usput obavi krizmu u Grudama pa neka onda ide u Mostar

    Like(4)Dislike(2)
  2. Ovo ih zove Dragan da ih učlani u HDZ

    Like(0)Dislike(2)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.