Više od 50.000 KM za renoviranje Čovićevog ureda

Ukupna vrijednost svih tendera je 44.000 KM. Uz dodatnih 7.480 maraka PDV-a, renoviranje Čovićevog ureda će građane BiH koštati 51.480 KM.

SARAJEVO – Ured člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića uskoro će kupiti novi stilski namještaj, koji će koštati više od 10.000 konvertibilnih maraka, a dobit će i nove tepihe, rasvjetu, dekor i parkete, prenosi BIRN BiH.

Komisija za nabavku Predsjedništva BiH prihvatila je odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za montažu stilskog namještaja, a tender je dobila firma “Ceste Company” iz Kiseljaka, koja se, inače, bavi izgradnjom cesta i autocesta. Ukupna vrijednost ponude za namještaj je 10.500 maraka.

Poduzeće iz Kiseljaka

Za poslove uređenja ureda najvjerovatnije će angažirati podizvođače, kao što je bio slučaj s ranijim tenderima koje su dobijali. Prema podacima poslovnog portala “eKapija”, vlasnik firme “Ceste Company” je Pero Pecirep, dužnosnik HDZ-a iz Kiseljaka.

On za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) BiH nije, pak, niti potvrdio niti demantirao vlasnički udio u kompaniji. “Ja nisam direktor te firme. To slobodno možete provjeriti… Njegovo ime je Amer Omeragić. Što samog tendera tiče, obavljen je sukladno zakonskim procedurama”, kazao je Pecirep, koji na pitanje ima li ikakve veze s firmom “Ceste Company” nije želio dati odgovor.

Dekoracija

BIRN napominje da je ured hrvatskog člana Predsjedništva BiH i prošle godine nabavljao stilski namještaj u vrijednosti od 20.900 KM, bez PDV-a. Čović će u narednom periodu renovirati jedan od svoja dva ureda koja ima u Sarajevu i Mostaru pa se tako, osim namještaja, putem javnih nabavki traži ugovor za usluge dekoriranja i najma dekorativne opreme za potrebe ureda, koji će koštati 2.500 KM, bez PDV-a.

Potpisan je i ugovor o nabavci poklona za Čovićev ured, koji će također koštati 2.500 KM bez PDV-a, dok će više od 10.000 KM koštati nabavka i montaža rasvjetnih tijela koja u svom uredu želi ugraditi Čović. Tu je i drugi tender i potpisani ugovor za nabavku ukrasa i dekoriranje Čovićevog ureda, koji će koštati 2.500 KM bez PDV-a. Usluge tehničke audio-video potpore u povodu organiziranja Božićnog prijama također će biti dio uređenja. Prema ugovoru, za taj tender bit će utrošeno 3.600 KM bez PDV-a.

Renoviranje Čovićevog ureda uključuje i nabavku koplja s postoljem, što će, prema ugovoru, koštati 1.260 KM, također bez PDV-a. Parketarski radovi prilikom renoviranja koštali su 1.386 KM, dok će nabavka zavjesa građane koštati 850 KM, oboje bez PDV-a. Renoviranje ureda zaokruženo je nabavkom vunenih tepiha, koji će, prema ugovoru, biti plaćeni 8.535 KM, bez PDV-a. Ukupna vrijednost svih tendera je 44.000 KM.

Uz dodatnih 7.480 maraka PDV-a, renoviranje Čovićevog ureda će građane BiH koštati 51.480 KM.

16 komentara

 1. Najveći si od svih care samo naprijed majketi živio nam dugo naprvi care i dedinje majketi da znamo gdje možemo doći kada umreš hajde care majketi

  Like(3)Dislike(2)
 2. Živina!

  Like(4)Dislike(0)
 3. Mora se proznati da se on za svoju konstitutivnost izborio,nas ko hebe.

  Like(3)Dislike(0)
 4. Predlazem da otvorimo ziro racun za pomoc jadnom draganu tako da svaki pravi domoljub uplati bar po 20 eura,jer ko ce se o nama drugi ovako brinuti.ko,ko?on je nas spasoje.pa on ne moze spavati ako je i jedan hrvat gladan.

  Like(1)Dislike(0)
 5. Pa u cemu je problem stosu ceste prosle na tenderu,covik stavio linoleum,pa laminat onda dava odnio parket a sad ce asvaltirati zato su ceste izabrane

  Like(0)Dislike(0)
 6. I toje to stose tice renoviranja za ovu godinu

  Like(0)Dislike(0)
 7. Pa ljudi za te novce se može napraviti pola solidne kuće za obitelj….

  Like(0)Dislike(0)
 8. A ja gledam hocu li moc okrecit kucu HVALA TI HDZ

  Like(2)Dislike(1)
 9. Sigurno je smilje proda pa moze renovirat
  Fuj!

  Like(0)Dislike(1)
 10. Ta narod je ionako isfinancirao milijunske nekretnine i pokretnine “poslodavaca”i politicara, sto mu znaci i tih 50-tak tisuca,sitnica…sve to narod pozlati!

  Like(1)Dislike(1)
 11. Znam,mogu i hoću

  Like(0)Dislike(0)
 12. Ničija nije do zore sjala a nece ni tvoja majkeee mi
  Beli je Tito bio Tito Sloba bio Sloba
  Ako nista stigne Bozija ruka pravde

  Like(1)Dislike(0)
 13. Pa sta ce covjek?! On je R. V. Invalid, treba mu pomoc…

  Like(0)Dislike(0)
 14. Lijanovica je to ŠKOLA…

  Like(0)Dislike(0)
 15. Cuo sam da je neka starica izvodjac radova?!:-(

  Like(0)Dislike(0)
 16. Nemaš za okrecit kuću, nemate za ovo il ono… Jel itko od vas zatražio za bilo Šta pomoć od ovog gosp. Dragana? Ja mislim da nije kao sto nisam ni sama. Al sam sigurna kad bi došla u situaciju da to moram napravit da bi mi pomogao a ne odnemogao. Ne sudite da vam nebi sudili. Nek svak radi kako misli da je najbolje pa tako i gosp. Dragan. 🙂

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.