Glumica Ornela Vištica na svojem je Facebook profilu objavila post koji je vrlo brzo postao hit.
U njemu se obraća svim ‘djevojčicama i mladim ženama’ te im savjetuje da se više usredotoče na ono unutarnje, a manje na vanjsko. I prije svega da puno uče i budu dame, piše Jutarnji list.

Status pročitajte u cijelosti:

Evo jedan status za sve moje djevojčice i mlade žene.

Zgrožena slikama koje gledam na društvenim mrežama, naprosto osjećam da moram reagirati za sve djevojčice koje eto gledaju tu i tamo moj profil.

Prije nekoliko godina bila sam u srednjoj školi. Opća gimnazija. U razredu je naprosto sramotno bilo dobiti nizu ocjenu. Borili smo se kao lavice i lavovi tko ce biti bolji. I tko ce više novog ZNANJA i INFORMACIJA usvojitI!. Nismo bas imali vremena za izlaske i dotjerivanja. Ispiti su se znali zaredati cijeli tjedan. Iz današnjeg pogleda svjesna sam koliko su neki profesori znali biti strogi prema nama. I danas sam im zahvalna na tome. Trebalo je sjesti i učiti satima. Moj razred je dugo godina imao najbolji prosjek u školi. Svatko od nas je bio najbolji u nečemu. Osvajali smo natjecanja. Većina kolega je danas uspješno zavrsila svoje fakultete a neki još uvijek završavaju. Paralelno sa gimnazijom išao je kućni odgoj i Govornička škola.

Djevojčice moje drage, žudite da budete što bolje kao individue.

Pazite koja glazba je bas vas izbor, koji film gledate, što lajkate osvještavajte sebe i svoju socijalnu inteligenciju. I puno čitajte, učite, budite što bolje u školi.

Učite kako se ponašati ovisno o situaciju, vremenu, prostoru i društvu u kojem se nalazite. Budite i rokerice i šminkerice ali nemojte zaboraviti biti male dame.

Kvantitet nemojte da vas zamara nego kvalitet (količina ne, nego kakvoca)

Što znaci pozdrav, zdravica, kako sjediti, kako jesti , kako govoriti i gdje i kada i kolikom glasnoćom, naravno sto bliže standardu, kako se rukovati, kako se ponašati na ulici, restoranu, muzeju, kazalištu, klubu, gostionici, doma. Kako se odijevati ovisno o situaciji vremenu i prostoru… za sve to postoje pravila. (Govornička škola)

Ne kažem da sam ih ja sve do kraja usvojila, ali trudim se.

I dan danas me majka zna kritizirati i reci kako nisam pružila ruku starijoj susjedi i pitala je treba li pomoć…
Vazno je stremiti ka lijepom i dobrom jer ste onda bas takvi.

 

Evo jedan status za sve moje djevojčice i mlade žene: ❤️Zgrožena slikama koje gledam na društvenim mrežama, naprosto…

Posted by Ornela Vistica on 5. siječnja 2016

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here