Vitina: Pijan prijeto susjedu, pa završio u policiji

Kako se navodi u priopćenju MUP-a županije Zapadnohercegovačke, Policijska uprava Ljubuški dokumentirala je kazneno djelo ‘Ugrožavanje sigurnosti’ iz čl. 183. KZ-a F BiH, koje je prijavljeno u prošli četvrtak.

Naime, 34-godišnji građanin s prebivalištem u Vitini u četvrtak je prijavio da je njegov susjed A. M. (70) uputio ozbiljne prijetnje njemu i njegovoj obitelji.

Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici izišli su na lice mjesta i lišili slobode vidno alkoholiziranog A. M. (70), koji je u njihovoj nazočnosti tvrdio da posjeduje skriveno vatreno oružje, te je uputio više ozbiljnih prijetnji obitelji 34-godišnjaka.

Po Naredbi Općinskog suda u Ljubuškom izvršena je pretraga obiteljske kuće i pratećih objekata A. M. (70), a tom prilikom nije pronađeno vatreno niti bilo koje drugo oružje.

Nad A. M. (70) je izvršena kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta PU Ljubuški će protiv istoga Županijskom tužiteljstvu podnijeti Izvješće o počinjenom kaznenom djelu zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ‘Ugrožavanje sigurnosti’ iz čl. 183. KZ-a FBiH, navodi se iz MUP-a ŽZH

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.