Vlada: 2. i 3. svibnja su neradni dani

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o praznicima (“Službeni list RBiH”, broj 2/92 i 13/94), koji se primjenjuje kao federalni zakon, određeno da je Prvi svibanj Međunarodni praznik rada i da se obilježava dva dana, 1. i 2. svibnja, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Ovim zakonom propisano je da ukoliko jedan od dana kada se slavi ovaj praznik pada u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana.

Obzirom da Prvi svibanj ove godine pada u nedjelju, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da su neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine ponedjeljak (2. svibanj 2016.) i utorak (3. svibanj 2016.), uz napomenu da u dane praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druge pravne osobe ne rade.

Bljesak.info

4 komentara

 1. Baš me zanima kako će se kaznit oni koji budu radili. Ha ha. Pošto se kod nas malo toga poštiva sumljam da će i to. Čast izuzecima.

  Like(1)Dislike(0)
 2. Jednom u parlamentu crne gore jedan od zastupnika daje prijedlog u vladi da ponedjeljak i utorak budu dani odmora od vikenda a cetvrtak i petak budu dani za pripremu za vikend jedan drugi zastupnik dize ruku i protestira i kaze to je sve u redu ali niste naveli da jedna srijeda bude neradna a sad bih

  Like(1)Dislike(0)
 3. Sta ce jadni triba im , umorni malo odmora imaju, pa mogu kako oce samo sastavljaju dane nigdje to nema samo ova drzava kukavicka.

  Like(1)Dislike(1)
 4. Ima se…

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.