Vlada FBiH spremila rješenje za kladionice

Federalna vlada idućeg bi tjedna trebala utvrditi rješenje o oporezivanju kladionica i drugih priređivača igara na sreću, potvrdila je jučer za “Avaz” federalna ministrica financija Jelka Milićević. Time bi Vlada mogla staviti toćku na višemjesečna prepucavanja o nedovoljnom oporezivanju kladionica koja su dobro uzdrmala javnost.

– Poslije silne priče i nepotrebnog podizanja temperature došlo je vrijeme da se spusti lopta i da se stvari vrate na pravi put. Očekujem da bismo idućeg tjedna mogli imati rješenje koje će krenuti prema Parlamentu. Imat ćemo razrađeno ono što je opravdano i osnovano, a ono što nije objasnit ćemo zašto nije – kazala je ministrica Milićević “Avazu”.

I zastupnik SDA u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta Amir Zukić jučer je “Avazu” potvrdio da ga je premijer Fadil Novalić informirao da izmjene zakona o igrama na sreću te o porezu na dohodak idu u dobrom smjeru, na način da se „oporezuju sve vrste klađenja, odnosno da se oporezuje ono gdje je sigurno dolazilo do manipulacija”.

– Predložili smo da se dobici oporezuju na mjestu gdje igrač sudjeluje u klađenju, to jest gdje troši novac, a ne po mjestu registracije kladionice. Sugerirali smo da sredstva idu po mjestu uplate ili u federalni proračun, odnosno da se usmjere za mirovine ili u neka nužna davanja – kazao nam je Zukić.

Ministrica Milićević, pak, za “Avaz” je istakla da će biti sagledane sve varijante te upozorila da za sve što se predlaže mora postojati podloga, za svaku predloženu aktivnosti adekvatna simulacija.

– Imali smo tih pet do šest inicijativa, a vidjeli smo da su onda dorađivane. Dakle, nije se prišlo ozbiljno toj problematici, a ona zahtijeva stalne analize. Zbog toga smo čekali vrijeme da se ta priča vrati u Vladu, jer uvijek kada bi se išlo drugim smjerom, bilo je problema u implementaciji – kazala je Milićević.

Ministrica Milićević navela je da nadležna služba radi svoj posao.

– Mnogi ne znaju da u Ministarstvu postoji jedna cijela služba koja se bavi samo ovom problematikom. Zbog toga sam od samog početka stajala u obranu digniteta Ministarstva i struke – istakla je Milićević za “Avaz”.

2 komentara

  1. Haha,mos mislit

    Like(0)Dislike(0)
  2. Hahaha smjesno do bola…. Kladionice vec dugo dugo maplacuju porez od igraca a vi se tek sad sjetili taj isti porez naplacivat od kladionica. Jos dok se smislite kako milione ce kladionice uzet!!!!!!.

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.