Vodopad Kravice od svibnja posjetilo preko 75.000 ljudi

Prirodni biser Hercegovine, vodopad Kravice postalo je jedno od najposjećenijih turističkih prirodnih destinacija u Bosni i Hercegovini. Stvoren je protokom rijeke Trebižat, pa je kao prirodni fenomen pod zaštitom države kao prirodna rijetkost.

Ove godine bilježi i rekordan broj posjetitelja, od početka mjeseca svibnja do danas vodopad Kravice posjetilo je preko 75.000 ljudi, javlja N1.

Veliki broj autobusa i automobila na parkingu te ogroman broja stranih turista prva je slika na ulazu ka vodopadu Kravice. Prvo razgledavanje domaćih proizvoda i suvenira, a potom slijedi i spuštanje prema vodopadu. Prekrasan i rijedak prizor brojne turiste ostavlja bez daha.

Kravice su jedan od najvećih i zasigurno najimpresivnijih slapova u Hercegovini. Ovo je omiljeno lokalno kupalište i izletište, a u posljednje vrijeme ovaj biser Hercegovine sve više posjećuju turisti iz raznih krajeva svijeta.

No, mnogi su mišljenja da potencijal ovog mjesta nije u potpunosti iskorišten.

U turističkoj zajednici za N1 objašnjavaju da je proteklih godina urađeno mnogo toga da se vodopad Kravice uredi za turističke posjete.

“Najprije napravljen je parking prostor za osobna vozila, autobuse, pješačka pristupna staza, skraćeni put stepenicama, ponuda u restoranima je dosta dobra usluga, dosta poboljšana, stvari koje su nedostajale su urađene kao npr. javni WC, pa mogućnost organiziranja raznih manifestacija”, rekao je Grgo Mikulić, direktor Turističke zajednice.

Zadnjih godina ovo mjesto je postalo nezaobilazna destinacija da gotovo svi hodočasnici iz raznih svjetskih zemalja koji dolaze autobusima na više dana u Međugorje – obvezno posjete i vodopad Kravice.

Najbrojniji su ipak, Česi, Slovaci, Poljaci, Talijani kao i posjetitelji iz država s cijelog prostora Zapadnog Balkana.

1 komentar

  1. Divne Kravice i prekrasna Ceveljusa!

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.