Za projekte vodnog gospodarstva Vlada ŽZH izdvojit će 600 000 KM; Općini Grude 120 000 KM

Vlada Županije Zapadnohercegovačke, je na prijedlog Ministarstva gospodarstva, donijela Odluku o planu utroška sredstava „Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva“ za 2015. godinu.

Ovom Odlukom preko Ministarstva gospodarstva financirati će se projekti vezani za vodno gospodarstvo u ukupnom iznosu od 600 000,00 KM.

U navedenoj Odluci objekti financiranja su izgradnja vodovodne mreže u naselju Cerno te rekonstrukcija i dogradnja pročistača otpadnih voda u Ljubuškom u ukupnom iznosu od 180 000,00 KM, izgradnja transportnog cjevovoda od čvora 38 do čvora 39 u smjeru Vira i izgradnja crpne stanice Zmijnac u sklopu vodoopskrbnog sustava Rakitno u općini Posušje u iznosu od 120 000,00 KM.

Za općinu Grude će se izdvojiti također 120 000,00 KM za izgradnju nove vodovodne mreže i poboljšane postojeće u naselju Tihaljina, vodoopskrba naselja u općini Grude s vodoopskrbnog sustava Posušje i izgradnju kolektora fekalne kanalizacije, dok će se za Široki Brijeg predviđeni iznos od 180 000,00 KM izdvojiti za izgradnju kanalizacijskog kolektora, redovno održavanje i čišćenje kanala hidro-sustava i za izgradnju crpne stanice „Buhovo“.

Ovom odlukom zauzeo se strateški cilj i ulažu veliki napori i značajna financijska sredstva za osiguranje dovoljnih zaliha čiste pitke vode za sva naselja koja je trenutno nemaju, kao i održavanje postojeće vodoopskrbe i izgradnje kanalizacijskih kolektora. Isto tako nastavak je uspješne zajedničke suradnje na projektima vodnog gospodarstva između općina u ZHŽ-u i Ministarstva gospodarstva ŽZH.

posusje.net

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.