Za vikend u BiH osjetno hladnije: Moguća susnježica i snijeg

Prema prognostičkim kartama, nakon stabilnijeg početka tjedna, u utorak poslijepodne u Bosni i Hercegovini se očekuje postupno pogoršanje vremenskih prilika, izraženije u Krajini, Posavini, na sjeveroistoku i u središnjim dijelovima zemlje, dok će u Hercegovini biti bez značajnijih promjena, prenosi agencija Anadolija.

U srijedu će se u prijepodnevnim satima zadržati slaba kiša u  središnjim, istočnim i zapadnim područjima Bosne i Hercegovine, nakon čega će u drugom dijelu dana nastupiti postupna stabilizacija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, temperaturni režim neće se značajnije izmijeniti, jutarnje temperature kretat će se od šest do 12 stupnjeva u unutrašnjosti, na jugu do 15 stupnjeva Celzijusovih. Maksimalne dnevne relativno visoke za ovaj period, većinom iznad 20 stupnjeva Celzijusovih, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 25 stupnjeva.

U petak i dane vikenda očekuje se promjena vremena, praćena povećanom naoblakom, padalinama i zahlađenjem. Na planinama je moguća susnježica i snijeg. Jutarnje temperature zraka bit će osjetno niže u odnosu na protekli period, a nakon prolaska pogoršanja i razvedravanja mjestimično je za vikend moguća i pojava slabijeg mraza. Maksimalne dnevne također će opasti, kretat će se od šest do osam u unutrašnjosti, na jugu do 14 stupnjeva Celzijusovih.

Od 9. listopada do kraja prognoznog perioda, izgledno je da će u prvom dijelu sljedećeg tjedna biti stabilnije, bez padalina, jutra još uvijek hladna, danju postupno iz dana u dan toplije uz maksimalne dnevne temperaturne vrijednosti između 12 i 20 stupnjeva Celzijsovih.

Od sredine sljedećeg tjedna, prema aktualnim prognostičkim kartama, očekuje se pogoršanje praćeno obilnijim padavinama, pri tome će temperature biti u okviru prosječnih za ovaj mjesec.

7 komentara

 1. Zimi zima, a uleti ti vruce…

  Like(1)Dislike(3)
 2. Ma ne lazite kakva zima.Cim malo zaladi eto sniga eto sniga….Bice lijepo i toplo hahaha.

  Like(2)Dislike(0)
 3. ehe pelet se kupio ima ga izobilju haha uf sto cu se ugrijat po jorganom

  Like(1)Dislike(0)
 4. Skidaj ovu sliku mene strah kad vidim snig i ovako i na televiziji.

  Like(1)Dislike(0)
 5. Aj ne serite kakav snijeg nije u prosloj pa cijelu zimu.

  Like(1)Dislike(0)
 6. bolan jarane maaaajeki mi ja kupio lance u pošušju po diskontnoj cijeni…..

  Like(0)Dislike(0)
 7. bolan jarane maaaajeki mi ja kupio lance u pošušju po lijepoj diskontnoj cijeni…..

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.