Zaboravljeni branitelji skupljaju peticiju za braniteljski mjesečni dodatak

LJUBUŠKI- Udruga Zaboravljeni branitelji ZHŽ organizira potpisivanje peticije za usvajanje Rezolucije koja će biti upućena Domu naroda FBiH u sljedeći ponedjeljak.
Peticija će se potpisivati po Mjesnim zajednicama u ZHŽ.

U Rezoluciji se, između ostalog, traži mjesečni braniteljski dodatak za svaki mjesec proveden u obrani RBiH, a koji u ukupnom mjesečnom iznosu ne može biti manji od minimalne mirovine u FBiH.

Traže, također donošenje Zakona o jedinstvenom registru pripadnika Oružanih snaga RBiH i korisnika prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite koristeći preciznu evidenciju svih braniteljskih kategorija.

DL

6 komentara

 1. Dok god je hdz na vlasti od toga nista kad odu onda pocet redom

  Like(0)Dislike(0)
 2. Bog na kraju sve plaća

  Like(0)Dislike(0)
 3. Nadam se da će se ta nepravda napokon,ispraviti.Bio sam 4 godine u HVO-u i kad je rat završio nisu mi mogli ponuditi posao nego put u bijeli svijet da tamo zaradim koru kruha.ŽALOSNO I JADNO OD “NAŠE” Bosne i Hercegovine.

  Like(0)Dislike(0)
 4. Crni,jesi isao u rat radi posla ili

  Like(0)Dislike(0)
 5. U rat sam išao iz patriotskih pobuda a ne kao mnogi zbog toga da svoje sudjelovanje u obrani svoga doma naplaćuju do smrti.Nadao sam se da ću u toj BiH poslje rata imati uvjete za kakvu takvu egzistenciju za sebe i za svoju djecu ali pored mnogih lešinara koji su svoj rat masno naplatili (čast pravim braniteljima i invalidima) to nisam mogao ostvariti.

  Ako si prolijevao svoju krv za ovu zemlju da bi to kasnije do smrti naplaćivao, reci koliko ta ljubav košta da je platimo i kupi prnje odavde, idi tamo gdje se domovina može kupiti za novac’. (General Patton)

  Like(1)Dislike(0)
 6. Ma niko dase ne ljuti svi trebaju dobit koliko su zaradili trebaju svakom vojniku isplatiti po 44 tisuce maraka neisplaceni placa i a to su lopovi iz politicki stranaka vladajuci u bih a stose tice domoljubja i vjere i ostalog zabolime dupe hocu svoj novac

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.