Zagvozd obilježio 20-te kazališne susrete “Glumci u Zagvozdu”

Predstavom zagrebačkog kazališta Kerempuh “Ustav Republike Hrvatske”, te prvotno dvjema izložbama u Domu kulture od kojih se jedna od njih odnosila i na pokojnog hrvatskog glumca Predraga Vušovića – Pređu za kojeg umjetnički ravnatelj festivala Vedran Mlikota drži da je jedan od najboljih hrvatskih glumaca, u Zagvozdu su u subotu započeli 20-ti jubilarni kazališni susreti “Glumci u Zagvozdu”.

Na otvaranju ovog velikog jubileja mnoštvo svijeta kao i uvijek, što iz Imotske krajine, što iz Makarske, Vrgorca, a našao se u publici i pokoji turist. Jubileju “kazališnog čuda iz Zagvozda”, svjedočila je i hrvatska ministrica kulture Nina Obuljen – Koržinek, župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, glumac Filip Radoš, pisac Ante Tomić ujedno i jedan od autora same predstave, potom i Duško Ljuština, ravnatelj kazališta Kerempuh, načelnik općine Zagvozd Miro Gaće i brojni drugi. ”

Ustav RH”, predstava je redatelja Vinka Brešana s elementima humora, poštenja, ali i podjela, gledanja na prošlost, razmirica između nacionalnih identiteta u kojem sudbina spoji različite ljude s vremenom na razmišljanje o poimanju sebe i međuljudskog odnosa. Svoje uloge maestralno su odigrali Borko Perić, Damir Poljičak, Ana Maras – Harmander, pa i Vedran Mlikota u ulozi svećenika.

1 komentar

  1. Igrajuli se Frljića prestave?

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.