Zahuktao se ruralni turizam u Imotskoj krajini

Ruralni turizam se zahuktao po cijeloj Imotskoj krajini. Statistički podaci o broju gostiju i broju noćenja fasciniraju i najiskusnije turističke djelatnike. Hvala ti Bože da je bar nešto lijepo krenulo u Imotskoj krajini, poslije silnog potopa svih privrednih subjekata, nedostatka radnih mjesta i svega ostaloga.

No, ne miruju oni, a nadamo se da su u malom broju, kojima nije stalo da bar i ova jedna zraka sunca obasja ljepotu naše Imotske krajine..

Samo jedan mali primjer svjedoči o tome. Naš sumještanin iz Vinjana Gornjih (podaci poznati Uredništvu) iznajmljuje svoju kuću gostima. Dolazili mu prošle i ove godine turisti, Njemci. Čovjek dao i posljednju kunu da bi izgradio pristojan objekt. S obitelji krenuo u izazov, s nadom. I odmah na početku podapinjanje nogu. Ono Imotsko, podmuklo da nitko ne vidi.

Znači, gosti iz Njemačke došli na odmor, poveli sa sobom i kućnog ljubimca, psa. Ljudima, kako rekoše, puno znači taj ljubimac. I prvi dan na odmoru i strašan udarac za njih. Pas šetao oko kuće koja je na osami, podalje od drugih kuća i naišao na otrovani mamac i uginuo. Ni hitna intervencija vlasnika objekta, ni trčanje od veterinara nije urodila plodom, pa i ona kod veterinarskih inspektora da nešto poduzmu,jer su se slične stvari događale i prija, nije urodila plodom. Njemačka obitelj očajna i isti dan kada su i došli, spakirali kofere i vratili se u Njemačku. Vjerujemo nikada više neće doći u Vinjane Gornje,a ni u Hrvatsku.

Radioimotski.hr

5 komentara

 1. Svaka cast na iznosenju negativnosti jer ti gosti u nnemackoj pustaju pse po gradovima po bastama dajte malo pozitive ponukajte nase ljude koji imaju uvjete da probaju seoski turizam vjerujem da bi mnogi uspjeli

  Like(1)Dislike(0)
 2. Naša posla

  Like(0)Dislike(0)
 3. Jeste li vi svjesni da tim turizmom u zagori u 90% slučajeva upravlja mislim Danska agencija preko posrednika u Istri koi dovode goste.
  Oni o ovom slučaju uzimaju skoro pola prihoda a ulože neuporedivo manje novca nego mi.
  Zamislite da iz nekog razloga oni odustanu od ovog i prebace se npr u albaniju ode sve u k….
  Malo je ko kadar sam napuniti kuće u isplativom obimu.

  Like(0)Dislike(0)
 4. vaša posla ?
  radi se o imotskom,dakle druga država i podneblje

  Like(1)Dislike(1)
 5. Bilići bilići

  Popuši ti na katrigi

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.